Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Ömer Selim Alan, 2011 yılı ilk 6 ayında, 2010 yılının ilk 6 ayına oranla kan bağışında artış meydana geldiğini ifade etti.
Kızılay Kan Merkezi Doktoru Ömer Selim Alan, kan merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kanın sürekli ihtiyaç olduğunu hatırlatarak açıklamada bulunan Alan, 10 bine yakın kan bağışında bulunulduğunu ifade etti. Vatandaşların gezici ekiplere veya Kızılay kan merkezine gelerek gönüllü kan bağışlamalarını isteyen Alan, gönüllü kan bağışçıları sayesinde ameliyat olacak hastalara kan ulaştırıldığını söyledi. Vatandaşların her an kana ihtiyaç duyabileceğine dikkat çeken Alan, açıklamasında şunları kaydetti:
“2011 yılının ilk 6 aylık periyodiğini değerlendirdiğimizde kan merkezi olarak Zonguldak ve Bartın’da bulunan 15 hastanenin ihtiyacını karşılıyoruz. Gönüllü kan bağışçılarının uygun testlerden geçirdikten sonra hastanelere naklediyoruz. 2010 yılının ilk 6 ayı ile 2011 yılının ilk 6 ayı ile karşılaştırdığımız zaman artış var. Bu bizi mutlu ediyor. Yaklaşık 10 bini aşkın kan bağışında bulunuldu. Bunun yaklaşık 9 binini hastanelere naklettik. Bir ay içerisinde ramazan ayının olması bizi kan bağışı konusunda etkileyecek. Vatandaşlarımızdan istediğimiz sağlıkları elverdiği sürece gezici ekiplerimize veya kan merkezine gelerek kan bağışlamalarını istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda kan bağışı az olduğu için hastalarımız ameliyat masalarında kan bekledi. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. İnşallah yakın bir zamanda Bartın’da açtığımız kan alma birimini Kdz. Ereğli ilçesinde de açmayı hedefliyoruz. Yeniden gönüllü kan bağışlarını bekliyoruz. Bir kişinin verdiği kan bağışı üç kişinin hayatını kurtarıyor. Amacımız kanı sağlıklı insandan alıp muhtaç insanlara ulaştırmaktır.
Her an biz de kana ihtiyaç duyabiliriz. Sadece ihtiyaç olduğu zaman kanın gerekliliği bilincine varmadan gönüllü olarak kan bağışında bulunmalarını bekliyoruz.”