Alaplı Belediyesi ‘nin 15. Geleneksel Sünnet Şöleninde 50 çocuk erkekliğe ilk adımlarını attı. Çocukların giyindirilmesiyle başlayan şölen de çocuklar topluca  Belediye Başkanı Nuri Tekin’i makamında ziyaret ettiler. Nuri Tekin, çocuklardan, ailelerine ve topluma yararlı birer birey olmalarını istedi. Sünnet çocukları ve aileleri, karavanlı traktörle şehir içinde gezdirildikten sonra bu kez  Belediye Başkanı Nuri Tekin ile birlikte  Kaymakam Yıldıray Malğaç’ı   ziyaret ettiler. Kaymakam Malğaç, ziyarette sünnet çocuklarına çeşitli hediyeler verdi.

 

Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün de katıldığı Sünnet Şöleni’nin açılışı ise Belediye Çaybahçesi’nde gerçekleştirildi. Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP il, ilçe ve belde başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle, diğer siyasi partilerden temsilciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de sünnet şöleninde bulundular. Müftü Mehmet Bektaş  hayır duası okudu.  Milletvekili Ali İhsan Köktürk, sünnet olacak 50 çocuğun erkekliğe ilk adımı atmaya hazırlandıklarını belirterek, ailelerine ve topluma hayırlı olmaları temennisinde bulunup Belediye Başkanı Nuri Tekin’i de tebrik ederken “Alaplı Belediye Başkanımız Sayın Nuri Tekin, göreve başladığı ilk günden bu yana çok güzel hizmetler yapıyor. Kendisini bir kez daha tebrik ediyorum. İnşallah, hizmetleri artarak devam edecek. “ dedi.

Kaymakam Yıldıray Malğaç da, çocukların hayatlarının en önemli iki evresinden birini yaşadıklarını belirterek, “ 50 çocuğumuz sünnet olarak erkekliğe ilk adımı atacaklar. Ben çocuklarımıza ve ailelerine bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Belediye Başkanımızı ve belediye çalışanlarımızı da tebrik ediyorum.  “ dedi.

 

Belediye Başkanı Nuri Tekin de konuşmasında, sünnet çocuklarının hayatlarında unutamayacakları bir gün yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

 

 “Bugün eğlencesini yaptığımız ve önümüzdeki hafta sünnetlerini yapacağımız çocuklarımız erkekliğe ilk adımı atacaklar. Ben sünnet çocuklarımızın ailelerine ve topluma yararlı birer birey olmaları en büyük temennimiz. İnşallah, çocuklarımız bu güvenimizi de boşa çıkarmayacaklar. İnşallah, evlilik düğünlerini de yine hep beraber yapacağız. “

 

Şölen, sünnet çocukları ve ailelerine yemek ikramı ve çocuklara hediyelerinin verilmesinin ardından eğlence ile sona erdi.