Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, düzenlenen "Gönüllü İtfaiyecilik" kursları ile ilgili "Bizim hedefimiz bölgemizde olabilecek herhangi bir afette can ve mal kaybının en aza indirilmesini sağlamak ve vatandaşlarımızın bilinçli olmasını öğretmektir” dedi.

 

Ateş, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllü itfaiyecilik kurslarından bugüne kadar 83 erkek 42 bayan olmak üzere toplam 125 kişinin eğitimden geçirildiğini bildirdi.

 

Gönüllü itfaiyecilik kursuna katılanlara yangın, doğal afetler, trafik kazaları, kimyasallar, ilkyardım ve ip bağlama tekniklerinin yanı sıra arama kurtarma konularında teorik bilgiler verdiklerini ifade eden Ateş, “Önce 45 saat teorik ardından da 45 saat uygulaması olmak üzere toplam 90 saat kursumuz sürmektedir. Teorik ve uygulama eğitimlerinin ardından gönüllü itfaiyecilik sınavı yapılıyor, sınavı kazananlara ise belediyemiz tarafından sertifika verilmektedir. Hedefimiz bölgemizde oluşabilecek herhangi bir afette can ve mal kaybını en az seviyede tutmanın yanı sıra herhangi bir olumsuzluk anında ilk müdahaleyi öğretmektir" diye konuştu.