Zonguldak Karaelmas Üniversitesi(ZKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Özlem Çubukluöz (22), gönüllü öğretmenlik yaptığı dershanedeki öğrencilerini pikniğe götürmek için yolun karşısına geçirirken, freni patlayan kamyonetin altında kalarak ağır yaralandı.

Terakki Mahallesi'nde Zafer Dershanesi'nde eğitim gören 100 öğrenci, Elvanpazarcık beldesindeki Kent Ormanı'na pikniğe gitmek üzere dershane önünde toplandı. Öğrenciler, minibüslere binmek için yolun karşısına geçmeye başladı. Dershanede gönüllü öğretmenlik yapan Çubukluöz, arkadan gelip öğrencileri elleriyle ileriye doğru ittirerek acele etmelerini istedi. Bu sırada, kent merkezine giden Mustafa Çınar yönetimindeki 14 AP 495 plakalı kamyonet, Özlem Cubukluöz'e çarptı. Kamyonetin altında yaklaşık 10 metre sürüklenen genç öğretmen, ağır yaralandı.

Genç öğretmen, olay yerinde bir süre ambulans bekledi. Öğretmenlerini kanlar içinde yerde yatarken gören bazı öğrenciler gözyaşı döktü. Bu sırada Merve isimli öğrenci fenalık geçirdi. Kısa süre sonra gelen 112 Acil Sağlık ekibi olay yerinde genç öğretmene ilk müdahaleyi yaparak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Olay yerinde kan kaybettiği belirtilen genç öğretmen hayati tehlike kaydıyla ameliyata alındı.

Kazanın ardından olay yerinden kaçan kamyonet sürücüsü Çınar, daha sonra Soğuksu Polis Merkezi'ne teslim olarak gözaltına alındı.

Öte yandan kazanın yaşandığı yerde bir öğrenci tarafından çekildiği belirtilen görüntülerde, öğrencilerini elleriyle ittirerek bir an önce karşıya geçmelerini sağlayan Özlem Çubukluöz, hızla gelen kamyonetin altında kalıyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu arada freni patladığı belirtilen kamyonet ise park halindeki Çetin Karayer'e ait 67 S 0037, Celalettin Ergül'e ait 67 EK 821 ve Ahmet Papila'ya ait 67 DN 970 plakalı araçlara çarptıktan sonra karşı yönden gelen Ertan Çelik yönetimindeki 74 AR 170 plakalı otomobile çarparak durabildi.