Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile Ereğli Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin oluşturdukları Ereğli Deniz Elçileri Topluluğu, Ereğli Belediyesi’nin desteği ile Karadeniz Ereğli’sinde Gönülül Ol Boy Ver’ adlı etkinlik düzenledi.

 

Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: BEÜ Denizcilik Fakültesi ve Karadeniz Ereğli Meslek Yüksek Okulu’ndan 20 öğrencinin katılımıyla Çeştepe mevkii sahil kıyısında kıyı temizliği faaliyeti gerçekleştirdi. ‘Yaşasın Deniz, Deniz Yaşasın’ sloganıyla yola çıkan öğrenciler, kıyı sahilinde yaklaşık 50 torba çöp topladı.

 

KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYESİ TEMİZLİK ARACI VERDİ

Ereğli Belediyesi’nin temizlik araçlarının ve çevre mühendislerinin katılımıyla yapılan etkinlik kapsamında, öğrencilerle birlikte patika yoldan kıyı kenarına inen Başkan Vekili Latif ve Başkan Yardımcısı Alpago, eldivenleri giyerek çöp topladı.

 

REŞAT LATİF: ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMAK İSTİYORUZ

Başkan Vekili Latif, çevre bilincinin aşılanması amacıyla bu tür temizlik etkinliklerine belediye olarak her türlü desteği vereceklerini vurgulayarak, ‘Düzenlenen kıyı temizliğinde amacımız gönüllülerin kıyı temizliği yaparak çevre sorunlarının çözümünde bir rol oynamalarını sağlamak, bilinçlendirmek, kirliliğin nedenlerini ve nereden geldiğini öğrenmektir.

 

BU GÜZELLİĞİ NE PAHASINA OLURSA OLSUN KORUYACAĞIZ

Kırmacı Ereğli’nin saklı kalmış güzellikleri içinde barındıran bir mahallemizdir. Bu güzelliği her ne pahasına olursa olsun korumalıyız. Bunun içinde temiz çevre temiz Ereğli diyoruz. Bizce en güzel temizlik kirletmemektir’ dedi.

 

(Haber Merkezi)