Zonguldak'ta ortaokul ve lise öğrencilerde oluşan 9 kadar öğrenci gönüllü trafik polisi oldu.
Karayolları Trafik Kanunu'ndaki yasa maddesi kapsamında Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Özer Yılmaz'ın talimatı ile, öğrenciler gönüllü trafik polisi oldu. Zonguldak Valiliği'nin oluru ile hayata geçen projeye Emniyet Müdürü Coşkun Hayal de destek oldu.
Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 7 öğrenci, Cengiz Topel İlköğretim Okulu'ndan da 2 öğrenci olmak üzere toplam 9 öğrenci Fener Mahallesi okullar bölgesinde bir yıl süreli gönüllü trafik polisliği yapacak. 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında arkadaşlarının giriş-çıkışlarını sağlayacak öğrenciler, 4 günlük eğitimlerini aldıktan sonra uygulamalı son derslerini aldı. Trafik Polisi Komiser Emre Şen ve Serkan Aydın tarafından son derslerini alan gönüllü trafik polisleri, karayolunda ilerleyen otomobilleri kontrollü bir şekilde okul önlerinden geçirdi.
Trafik Polisi Emre Şen, gönüllü trafik polislerine en iyi eğitimi vererek yapmaları gerekenleri ve olumsuz bir durumda 155 polis imdat numarasını arayarak yardım talep etmelerini söyledi.