Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nce başlatılan 'Gönüllü İtfaiyecilik Kursu'nun 2. dönemi, 25 kursiyerin katılımı ile başladı.

Ereğli Belediyesi Meclisi'nden çıkartılan karar sonrasında resmi boyut kazanan Gönüllü İtfaiyecilik Projesi'nin 2. etabı bugün başladı. 25 kursiyerin katılımı ile başlayan projenin ilk gününde kursiyerler kendilerini tanıttı. Mayıs ayının ortalarında tamamlanacak kurs sonrasında sınava girecek adaylar, sınavda başarılı oldukları takdirde belgelerini alacaklar. Toplantıya gelen gönüllü itfaiyeci adayları, merak ettikleri konular hakkında İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş’ten bilgi aldı.
İlk kez bir araya gelen 2. dönem kursiyerlere bir konuşma yapan Ereğli İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, “Gönüllü İtfaiyeci Projesi kapsamında ilk dönem 30 kursiyerimiz sertifikalarını aldı. Amacımız, yaşanabilecek olaylara karşı en erken müdahaleyi sağlamak. İkinci dönemde, ilk dönemde görülen derslere kimyasal patlamaları da ekledik. Bundan sonra yapacağımız derslerle birlikte kursu tamamlayacak ve sınava tabi tutulacaksınız. Başarılı olacağınıza inanıyorum ve herkese başarılar diliyorum.” dedi.