Zonguldak Sergi Odası, Van'ın Erçek beldesindeki lisenin kitap kampanyasına destek olduğunu gönderdiği şu açıklama ile bildirdi:

Erçek Çok Programlı Lise Müdürlüğü her yıl ‘Veliler Okuyor, Öğrenciler Kazanıyor’ isimli kitap okuma kampanyası düzenliyor. Okul, belde civarındaki 20 köyün öğrencilerine eğitim öğretim sunan tek lise konumunda bulunuyor.

Okul müdürü Zeynel Abidin Akkuş kampanyalarının amaçlarını şu sözlerle açıklıyor. "Velilerimizin dikkatini çekebilmek ve olabildiğince fazla veliye ulaşabilmek için de ödüllerimizi birinciye inek, ikinciye koç ve üçüncü olan velimize de keçi olarak belirledik. Ödülleri yaşadığımız çevrenin şartlarına, geçim kaynaklarına uygun olarak belirledik. Çünkü amacımız, birkaç veliye değil tüm Erçek bölgesi halkına ulaşabilmekti. Kimisi bu ödülü garipsedi, kimisi kızdı, kimisi de Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin meşhur ‘İnek Bayramı’ etkinliğine benzetti. Ne denirse densin, sonuç itibarıyla hedeflerini gerçekleştirebilmiş bir kampanya oluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz ve bunu sizlerle paylaşmaktan onur duyuyoruz”

Sergi Odası, okurlarının bağışladığı kitap ve DVD'leri gönüllü kitap çalışmalarında paylaştırıyor. Sadece son bir yıl içinde 20 ayrı noktaya kitap gönderildi.