Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından açılan gönüllü itfaiyecilerin ikinci grubu da düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika töreni sonrasında gönüllüler yangın söndürme ve yüksekten atlayarak aldıkları eğitimleri sergiledi.

Ereğli Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene başlatılan gönüllü itfaiyeci projesinde ikinci grup da eğitimlerini tamamladı. İtfaiye Müdürlüğünde düzenlenen sertifika töreninde yemin ederek sertifikalarını alan gönüllüler bundan sonra her ay 8 saatlik mesailerine devam edecek.

Törenin açılış konuşmasını yapan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ilk grup ile birlikte gönüllü itfaiyeci sayısının 49 olduğunu söyledi. Ateş, gönüllülerin aldıkları eğitimlerle yangın ve doğal afetlere çok rahat müdahale edecek konuma geldiklerini ifade etti. Ateş, “Ereğli İtfaiyesi eğitimli personel ve modern araçlarla 24 saat her türlü yangın ve afete müdahale etmek için hazırdır. Bunun yanı sıra su altı kurtarma ekibimizde müdürlüğümüz bünyesinde her türlü su altı arama ve kurtarma faaliyetini yürütecek donanımdadır. Gönüllü itfaiyecilerimiz de aldıkları teorik ve pratik eğitim sayesinde her türlü yangın, kaza ve afete müdahale edecek niteliktedirler. Diğer bir çalışmamızda mahallerde ev hanımlarını olası ev kazaları ve yangınlara karşı müdahale etmek için eğitmektir. Bu çalışmamızda müdürlüğümüz bünyesinde sürdürülecektir.” dedi.