Zonguldak Göreleliler Derneğini Alaborina Restoran'ta Giresunlular Dayanışma Gecesi gerçekleştirdi.
Geceye; Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Bahri Cin, CHP eski İl Başkanı Osman Yayla ve eşi Yüksel Yayla ve davetliler katıldı. Gecede konuşma yapan Göreliler Derneği Başkanı Yusuf Hıdır, Bugün ilkini yaptığımız bu gecede sayın valimizin onuruna verdiğimiz bu yemekte bizleri yalnız bırakmayan bütün hemşerilerime içtenlikle teşekkür ediyorum. Gecemize katılan herkese ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de, Zonguldak gerçekten çok önem arz eden, Türkiye coğrafyasında yerini bulmuş bir ilimiz. Bu anlamda ben Türk sanayisine özellikle ekonomisine müthiş katkısı bulunan bir ilde doğmaktan ve burada çalışmaktan mutluluk duyuyorum. 7 coğrafi bölgeye ayrılan ülkemizde her bölgeden, her şehirden çok değerli kardeşlerimiz, dostlarımız çok uzun yıllardır birlikteyiz. Bu dostluklar hep birlikte devam edecek diye konuştu.
Daha sonra konuşma yapan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise, Buranın gurbet değil vatan olduğunu ve dolayısıyla buraya dışarıdan gelenlerin burayı gurbet değil vatan olarak kabul edilmesi ve bu anlamda ömürlerini yıllardır burada harcaması, emeğin başkenti olarak Zonguldak'ta olması ayrıca bir öneme ahiz. Giresunlular Derneği, Trabzonlular Derneği ve diğer derneklerin Zonguldak'ta oluşmuş olan ciddi anlamda gurbetçilikten vatan olmaya geçişi kolaylaştıran sivil toplum kuruluşları olduğunu görüyoruz. Bu anlamda, en fazla dernekçiliğin olmuş olduğu Zonguldak'ta bu anlamda dernekçiliği de ben önemsiyorum. Derneklerimizin ana vazifesi, mensup olanların onlara sıcak ve sevgi duyanların, bulunduğu ilin problemlerinin çözülmesine bir nebzede olsa katkıda bulunmaktır. Hemşerilik bilincinin oluşmasında katkıda bulunmaktır. Bu dernekler aramızda olan güzelliklerin ortaya çıkarılarak, aykırılıkların bir tarafa bırakılarak aramızdaki güzelliklerin yaşanmasına vesile olmasını diliyorum. Yapılacak ne tür çalışma varsa geniş anlamda sivil toplum kuruluşları dediğimiz bu oluşumların her türlü çabasının da yanında olacağımızı belirtiyorum dedi.
Konuşmaların ardından, Karadenizli sanatçının kemençe ile çaldığı müzik eşliğinde horon oynandı. Daha sonra Zonguldak Karaelmas Halk Oyunu ekibi tarafından sergiledikleri gösterisi geceye renk kattı. Geceye katılanlar daha sonra düzenlenen gecede gönüllerince eğlendi.