İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün narkotik suçlar ve uyuşturucu madde ile mücadele konusunda bilgilendirmeyi amaçlayarak hayata geçirdiği ‘Narkotik Eğitim Tır’ı Kdz.Ereğli’ye geldi. Sahil bandında Alemdar Gemisi’nin önüne park eden araçta; görevli polis memurları Yücel Salatan, Mehmet Özgür Zobar ve Kazım Güler, vatandaşlara 12 dokunmatik ekran üzerinden uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkilerini anlatıyor. Ayrıca, uyuşturucuyla mücadelede yapılması gerekenler konusunda da vatandaşlara bilgiler veriliyor.

 

30 TANE UYGULAMA OLAN BİR TIR

Polis memuru Mehmet Özgür Zobar, gazetecilere yaptığı açıklamada; projenin 2015 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatıldığını hatırlatarak, “İçerisinde 12 tane dokunmatik ekran bulunan, açılan kısmı ile beraber 40 metrekarelik bir salon oluşturan, 12 ekranda da 30 tane uygulama olan bir tır. Amacımız gençleri, anneleri, babaları uyuşturucu bağımlılığının zararları konusunda uyarmak, bilinçlendirmek. Burada klasik konferanslardan, seminerlerden farklı olarak kişiler kendileri dokunarak, görerek, okuyarak bilgileri ediniyorlar. Duvardaki yazılarda yine aynı şekilde bağımlı gençlerin ben bu tuzaklara düştüm, bu hataları yaptım ama sizler yapmayın diye gençlere verdikleri mesajlar var. Gelen kişiler onları okuyorlar, soruları olursa bizlere danışıyorlar.  Zonguldak gezdiğimiz 16’ncı İlimiz, daha öncesinde Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz’de birçok İl’e gittik. Görenler memnun kaldılar, hem çocukları için hem kendileri için faydalı olduğunu düşünüyorlar. Biz de daha çok kişiye ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Öte yandan; İstanbul Narkotik Polisi’nin sosyal medya hesapları bulunduğu hatırlatılarak, buralardan da ilgili konuda paylaşımlarda bulunulduğu ifade edildi ve daha fazla bilgi alabilmeleri için kişilerden bu hesapların takip edilmesi istendi.