Balcı, ulusal ve yerel gündemi meşgul eden konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Ulusal gündemi meşgul eden kürt açılımı konusunun gerçek gündemi saptırmak olduğunu belirten Balcı, Ereğli'deki tersaneler bölgesinde ekonomik krizi bahane ederek aylardır işçilerin maaşlarını ödemeyen, işçilerin tazminatlarını ve sosyal haklarını ödememek için şirket kapatıp yeni şirket kuran kötü niyetli taşeron firmalara da dur denilmesini istedi.

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı düzenlediği basın toplantısında ulusal ve yerel siyasi konular konusunda gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak basın açıklamasına başlayan Balcı, işçi, köylü, memur, emekli, küçük esnaf, tüm emekçi halkın ekonomik krizin tozu dumanı içinde hayatta tutunmaya çalıştı ğını, AKP'nin önce Cumhurbaşkanı'nın, "tarihi bir fırsat", "çok güzel şeyler olacak" diyerek başlattığı sonra PKK'nin başının İmralı'dan, "yol haritası" nı açıklayacağını ilan ettiği kürt açılımını değerlendirdi.

KÜRT AÇILIMI DEĞERLENDİRMESİ
Balcı, ülkenin siyasal gündemini uzun süreden beri meşgul eden Kürt açılımı veya demokratik açılım konusunun, hükümetin ve başbakanın her konuda olduğu gibi gerçek gündemi saptırmak olduğunu vurgularak, "7 Yıldır anayasayı değiştirebilecek çoğunlukla ülkeyi yönetmeye çalışan AKP hükümetine ve başbakana ne oldu da kürt açılımı yada demokratik açılımını ülkemizin gündemine getirdiler. Acaba Irak'ı terk edecek olan Amerika ve yerli işbirlikçilerinin bir planı mı! Bunu Türk halkının çok iyi düşünmesini ve değerlendirmesini istiyoruz. Ülkemizin 4 bir yanının düşman işgalinden kurtulduğu 30 Ağustos zafer bayramı haftasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu CHP'nin bu konudaki kırmızı çizgileri ve görüşleri açık ve nettir. 1989 yılında Güneydoğu sorunu konusunda hiçbir siyasal iktidarın cesaret bile edemediği açılımları, Kürt Raporu'yla öne çıkaranlar bugünkü CHP kadroları ve Genel Başkanımız Deniz Baykal'dır. Hiçbir kişi ve kuruluşun CHP sine demokratikleşme konusunda sitem de bulunma hakkı yoktur. CHP'si Türkiye'yi ileride etnik nitelikte fedaratif veya özerk bir yapıya götürecek adımlara ve Milli Eğitim sistemi içerisinde etnik ayrışmaya gidecek politikalara karşı çıkacaktır. Türkiye'nin üniter devlet ve laik Cumhuriyet yapısını değiştirecek tüm projelerin karşısındadır. Genel Başkanımızın da açıkladığı 2 kırmızı çizginin dışında, Güneydoğuda yaşayan halkımızın ekonomik, sosyal yaşamını iyileştirecek ve Güney doğuda feodal yapıya son verecek tüm demokratik açılımların yanında olacaktır" dedi.

TEĞET GEÇTİ!..
Balcı, 2004 yılında yüzlerce gencin iş kapısı olan gemi tersaneleri ve taşeronları dünyada ve ülkede meydana gelen ekonomik krizlerden etkilenerek bir çoğunun kapanma noktasına geldiğini belirterek, bunun sorumlusunun, "kriz teğet geçti" diyen başbakan olduğunu, hükümetin çıkardığı teşvik yasası kapsamına bu bölgeyi ilgilendiren çelik, kömür ve gemi sanayinin alınmadığını söyledi.

YETKİLİLER GÖREVE
Gemi tersanelerinde taşeron firmalarda çalışan işçilerin mağduriyetinin sürdüğünü kaydeden Balcı, "Ekonomik krizi bahane ederek aylardır işçilerin maaşlarını ödemeyen, işçilerin tazminatlarını ve sosyal haklarını ödememek için şirket kapatıp yeni şirket kuran kötü niyetli taşeron firmalarına artık dur denmelidir. Ortalama 700-900 TL. maaş ile alın teri döken işçilerin haklarını gasp eden kötü niyetli işverenleri tespit etmek için, devletin yetkili kurumlarını göreve çağırıyoruz. Aylardan beri birçok kez iş bırakma eylemi yapılmış olmasına ve yerel basında yer almasına rağmen devletin yetkililerinin bu konu üzerine gitmemeleri düşündürücüdür. Bu sorun, taşeronlaşma sistemi var olduğu sürece devam edecektir. Özelleştirme politikalarını ve taşeronlaşma politikalarını değiştirmeden işçi sınıfını bu mağduriyetleri giderilemez. Özelleştirmeyi kurtuluş reçetesi olarak önümüze sunanların politikaları bugün iflas etmiştir. Emekçilerin sorununu kökten çözümü için CHP sinin iktidarına ihtiyaç vardır. Halkımızı 7 yılda daha çok yoksullaştıran AKP iktidarından kurtulma zamanı gelmiştir. 2011 genel seçimlerinde CHP iktidarı ile tüm sıkıntılar sona erecektir" dedi.