Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı.

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, 23 Kasım'da yapılacak kongrede aday olacağını açıkladı. Çakır, İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Ak Parti Genel Merkez Yöneticilerinin yanı sıra bölge milletvekillerinin referansları ile aday olduğunu belirterek, çıraklık döneminden ustalık dönemine geçeceklerini söyledi.

 

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Kamuoyunun beklentilerine yanıt verecek bir çalışma içerisinde olacaklarını bu doğrultu da profesyonel ekip ile göreve talip olduklarını belirten Çakır şunları söyledi: “Malumunuz üzere Genel Merkezimiz, il başkanlığımızın aracılığıyla, geçtiğimiz Cuma günü Ereğli ilçe başkanlığına yeniden aday gösterilmemiz konusunda tavsiye kararını kamuoyuna açıklamış bulunuyor. Biz de bugün itibarıyla yeni dönem için, Pazar günü Anadolu Otel’de saat 12.00’de gerçekleştireceğimiz kongrede adaylığımızı açıklıyoruz. Ereğli’mize, Zonguldak’ımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

 

“YANLIŞ ALGILAR OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILDI”

Bu kararın alınmasında genel merkezimizde bizlerden desteğini esirgemeyen, her ne kadar kamuoyunda yanlış yönlendirmelerle yanlış algılar oluşturulmaya çalışılsa da çok kıymetli milletvekilimizi Prof. Dr. Ercan Candan, İl Başkanımız Hamdi Uçar, diğer milletvekillerimiz Özcan Ulupınar, Eski Meclis Başkanımız Köksal Toptan, koordinatör milletvekilimiz Ali Ercoşkun, bölge koordinatör milletvekilimiz Alev Dedegil, teşkilat başkanımız, genel başkan yardımcımız Sayın Süleyman Soylu’nun referansıyla bu göreve talip olduk. Bizlere bu görevi tevdi ettiklerinden dolayı hepsine şahsım adına teşekkürü bir borç biliyor, saygılar sunuyorum.

 

ÇIRAKLIK, KALFALIK, USTALIK DÖNEMİ

İnşallah bundan önceki dönemde, buna çıraklık veya kalfalık dönemi diyebiliriz, sonraki dönemimiz ustalık dönemi olacaktır. Ereğli’nin köklü meselelerinde Ankara’da milletvekillerimizle, Ereğli’de belediye başkanımızla, il teşkilatımız ve il başkanımızla, hep birlikte Ereğli’ye ve bölgemize hizmet etmeye çalışacağız. Sayın başbakanımızın dediği gibi Yeni Türkiye. Biz de Ereğli’de diyoruz ki Yeni Ereğli. Birlik ve beraberliğin en üst düzeyde sağlanacağı, bir tarafta milletvekilimiz Ercan Candan bey, diğer tarafta Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’la birlikte el ele omuz omuza, Ereğli halkının bizden beklediği, seçim döneminde vaat ettiğimiz hizmetleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bundan kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Biz teşkilatımızdan, delegelerimizden aldığımız güçle Ereğli’mize büyük hizmetler yapacağız.

 

KRİTERLER VAR

Yeni yönetim kurulu hangi prensipler doğrultusunda belirlenecek? Şöyle ifade edeyim. Genel merkezimiz her alanda profesyonel bir kadroyla çalışıyor. Biz delegelerimizi belirlerken, belirlenen kriterler çerçevesinde, üst kurul delegelerinden tutun, yönetim kurulu üyelerimizin oluşturulmasına kadar genel merkezimizin belirlediği kriterler var. Toplam sayının üçte biri kadar üniversite mezunu, üçte biri kadar genç nüfus, üçte biri kadar kadın kontenjanımız vardır. Rakamları yaklaşık söylüyorum. Bunlar çerçevesinde en üst düzeyde istişareler yapacağız. Adaylığımız takdir edersiniz Cuma günü açıklandı. Ondan sonra da tüm eski ilçe başkanlarımızı tek tek ziyaret ediyoruz. Belediye başkanımızla istişare yapacağız. Sayın milletvekilimiz Mardin’deydi, Ankara’ya geldikleri zaman kendileriyle istişare yapacağız. Hep birlikte Ereğli’yi kucaklayan, bütün kesimlere ulaşabileceğimiz, herkesin bu listede bizden de şu var diyebileceği bir liste oluşturmak zorundayız.

 

“İSTİŞARE İLE YÖNETECEĞİZ”

2015 seçimleri Zonguldak için, Ereğli için çok zor bir seçim. Ondan sonraki süreç seçimlerin olmadığı 2019 yılına kadar bir takvim planlanıyor. Ama 2015 seçimlerinde Zonguldak’tan bir milletvekili daha nasıl çıkartırızın hesabı içerisinde, ondan dolayı kucaklaşmamız lazım. Bizim partimizde çok üst düzey çatışmalar, fikir ayrılıkları falan yok. Diğer arkadaşları da görüyorsunuz. Genel merkezin kararına saygı duyacaklarını, destek vereceklerini ifade ediyorlar. Burası Adalet ve Kalkınma Partisi, biz hep birlikte istişare ile yöneteceğiz. Hem yerelde hem genelde daha güzel bir Ereğli için mücadele edeceğiz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)