"Hızımızı daha da arttırmak kamu hizmetlerini yerine ulaştırmak zorundayız. Hizmetlerimizi yeterli görmemek ve hızımızı arttırmak zorundayız. Hepimizin ortak amacı vatandaşımıza kamu hizmetini götürmek. Muhtarlar seçilmiş bizler de atanmış personeliz. Kamu personelinin halk nezdinde uyandırdığı itibarı, sarsmadan, kendimizden beklendiği şekilde vermek zorundayız"

 

"Devletten ihale parasını alan kim ise görevini yapmak zorunda. Sen muhtar olarak, o müdür olarak, ben de Kaymakam olarak yapmak zorundayım. Devletten maaş alıyoruz. Hiç kimse, 'ben bunu yapamam, bunun altından kalkamam, başkasına ver, bu yapsın' böyle bir şey yok. Kabile devleti anlayışında gidersek herkesin yaptığı yanına kalır"

 


Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, kamu hizmetlerini vatandaşlara sorunsuz bir şekilde ulaştırabilmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Madenoğlu, Erdemir Kültür Merkezi'nde köy ve mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıda, ilçede atanmış ve seçilmiş yetkililerin üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmek için çaba harcadığını belirtti.

 

"BİZ DE YETERLİ GÖRMÜYORUZ"

Yapılan hizmetleri yeterli görmediklerini anlatan Madenoğlu, şunları söyledi: "Gerek köy gerekse mahalle muhtarlarımız görevlerini en iyi şekilde yapmanın bilinci içerisinde çalışıyorlar. Daire amirleri arkadaşlarımız da aynı şekilde çalışmaktadırlar. Bu şekilde bir çalışma hızı memnuniyet verici olmakla beraber bazıları hatta çoğunluğu tarafından yeterli görülmemektedir, biz de yeterli görmüyoruz.

 

"HİZMETLERİ YERİNE ULAŞTIRMALIYIZ"

Hızımızı daha da arttırmak kamu hizmetlerini yerine ulaştırmak zorundayız. Hizmetlerimizi yeterli görmemek ve hızımızı arttırmak zorundayız. Hepimizin ortak amacı vatandaşımıza kamu hizmetini götürmek. Muhtarlar seçilmiş bizler de atanmış personeliz. Kamu personelinin halk nezdinde uyandırdığı itibarı, sarsmadan kendimizden beklendiği şekilde vermek zorundayız"

 

"DEVLETTEN MAAŞ ALIYORUZ"

Devletten ihale parasını alan kim ise görevini yapmak zorunda. Sen muhtar olarak, o müdür olarak, ben de Kaymakam olarak yapmak zorundayım. Devletten maaş alıyoruz. Hiç kimse, 'ben bunu yapamam, bunun altından kalkamam, başkasına ver, bu yapsın' böyle bir şey yok. Kabile devleti anlayışında gidersek herkesin yaptığı yanına kalır. İnsanoğlunu bir kere ikaz edersin, ikinci kez ikaz edersin üçüncüsünde gereğini yaparsın.

 

"KAMU ARAÇLARI VATANDAŞIMIZ İÇİN"

Kamu araçları halkımız için kullanılmaktadır. Vatandaşlarımız talebi sonrası ilgili bir müdürlüğünün aracım yok şeklinde bir cevabı olursa bize mutlaka bildirin. Gerekirse diğer kurumlardan araç alırız ve vatandaşımızın sorununu çözeriz. Ereğli'de bu konuda herhangi bir araç sıkıntımız yok"

 

MUHTARLAR TEK TEK SORDU

Köy ve mahalle muhtarları da bölgelerinde yaşadıkları sorunları Kaymakam Madenoğlu'na iletti. Madenoğlu da sorunun çözümü noktasında neler yapılabileceğini ilgili daire müdürleri ve birim amirleri ile paylaştı. Yaklaşık 2 saate yakın süren toplantıda köy ve mahalle muhtarları Kaymakam Madenoğlu'da desteklerinden ötürü teşekkür etti. Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Erkan Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, daire müdürleri, kurum amirleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)