4 Bin 800 Erdemir çalışanını yakından ilgilendiren 24. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde sona gelindi. Türk Metal Sendikası ile Erdemir Yönetimi arasında işverenin daveti üzerine 24 Temmuz 2013 tarihinde devam eden görüşmede idari maddeler üzerinde anlaşma sağlandı. 

 

Yaşanan ekonomik krizler nedeniyle maaşlarında yüzde 35 kesinti yapılmasına razı gelen, bir süre sonra maaşlarda yeniden düzelme yaşayan Erdemir işçisi uzun zamandır da zam almıyordu. Özellikle Erdemir'in Birinci Yüksek Fırın Ayşe'nin 65 milyon dolara yenilenmesinde gece gündüz çalışan müteahhit personelinin yanı sıra Erdemir işçisi de alın terini akıtmış, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Fatih Tar, "Bu işi dışarıya yaptırsaydık maliyet 250-300 milyon doları" bulurdu sözleri ile işçinin Erdemir'e ne kadar katkı sağladığını dile getirmişti.

 

A PERSONELİ OLARAK BİLİNEN YÖNETİM KADROSUNA ÖDÜL VERİLMİŞTİ

Öte yandan Erdemir'in kar etme sürecinde de Erdemir'in üst düzey yöneticilerine işçi arasında "sarı zarf" olarak bilinen yüksek oranda paralar ödül olarak dağıtılmıştı. Erdemir işçisi ise Erdemir Yönetiminin alın terinin karşılığının verilmesini büyük bir özlemle bekliyor.

Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Yönetimi de sözleşme görüşmelere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Sendikamız Türk Metal ile Erdemir arasında süren sözleşme görüşmelerinde, uyuşmazlık maddeleri üzerinde müzakereler devam etti. Ankara’da yapılan oturum sonunda idari maddeler üzerinde genel anlaşmaya varıldı.Diğer hususların görüşülmesine ise 25 Temmuz 2013 Perşembe Günü saat 15.00’de yapılacak toplantı ile devam edilecek"