TMMOB Maden Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubeleri, GMİS, ESM Zonguldak Şube ve Zonguldak Maden Mühendisleri Derneği'nin, Amelebirliği Kurumu'na yönelik yaptıkları beyanattan dolayı Amelebirliği Kurumu Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu,  "Gözlerinizi Çıkartırız" başlıklı bir yazı ile cevap vermişti.


Bu cevaba sessiz kalmayan TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, beyanatta bulunan diğer örgütler adına da konuşarak, bu tarz üslubu bir kurumun başında olan şahısa yakıştıramadığını belirtti.


Kaymakçı yaptığı açıklamada; Amelebirliği Kurumu ile ilgili olan beyanatta Amelebirliği'ni ve Başkanını rencide edecek bir açıklama olmadığını belirterek şunları söyledi:


"TMMOB' a bağlı odalar olarak konulara ve olaylara her zaman ilkesel bakıyoruz. Kişilerle değil, kurumlarla ve sistemle ilgili görüşlerimizi dile getirdik. Biz "Amelebirliği tefeci görünümden uzaklaştırılmalı" dedik. Çünkü kendi üyelerine faizle yardım yapıyor. Kişisel olarak Başkana ilişkin eleştiri yapmadık.
Söz konusu bildiride yazılanları okumadığını sandığımız Amelebirliği Başkanı, Amelebirliği Başkanlığı'na yakışmayacak bir üslupla "göz çıkarmaya" kalkmıştır. Bildiriyi tekrar okuyup "göz kaş çıkarmak" yerine önerilere kulak vermesini dileriz. Böyle bir açıklama benim adımda yazılsa ben istifa ederim. Kimsenin parasında gözümüz olmadığını söylemeye gerek var mı?
Bilmiyorum.Biz sadece şu sorulara cevap istedik;

1. Amelebirliği'nin işçi ve işverence yüzde 3 olan ve eşit olarak ödenen bu payın işverene ait kısmının yüzde 1'e düşürülmesinin gerekçesi nedir?Amelebirliği bu şekilde mi güçlenecek?

2.Eski yönetmelikte kamu ve özel sektör çalışanları ayırım yapılmaksızın Amelebirliği'nin doğal üyesi olurken, yeni yönetmelikte bu zorunluluk neden kaldırılmıştır?"