Evinde 15 gün önce rahatsızlanarak Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan daha sonra Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Dönmez, yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti.

Cenazesi Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Dönmez için Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Dönmez'in Türk bayrağına sarılı tabutu, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı , Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Aydın, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik'in yanı sıra Dönmez'in ailesi, siyasiler, yakınları ile meslektaşları tarafından karşılandı.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, burada yaptığı konuşmada, polis memuru Dönmez'in yaşama veda etmesinden duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Acımızı paylaşmak, ona son görevimizi yapmak için buradayız. Şüphesiz ki bizim için en zor anlar bu anlardır. Cenab-ı Allah'ın takdiri üzerinde başka bir takdirimiz olmadığı için değerli kardeşimizi yüreğimize gömeceğiz. Geride kalan ailesine, çocuğuna sahip çıkacağız. Bu  bizim devlet olarak en önemli görevimizdir." dedi.

Yaklaşık 1 yılı aşkın zamandır Türkiye'de ve dünyada Kovid-19 nedeniyle çok sayıda kişinin yaşama veda ettiğini hatırlatan Çorumluoğlu, polis, jandarma, sağlık personelinin bu zor süreç içerisinde özveriyle görev yaptıklarını anlatarak, "Cumartesi, pazar demediler, gece gündüz demediler, çalıştılar. O manada biz idare olarak değerli kardeşimizden hak ve hukuklarımızı devlet olarak helal ediyoruz." sözleri ile konuştu.

Helallik alındığı sırada Dönmez'in yakınları ve meslektaşları göz yaşlarına hakim olamadı.

Ereğli Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile polis eskortu eşliğinde Alaplı ilçesine getirilen Dönmez'in cenazesi Çağlayan Cami önünde cenaze namazı kılındı. Dönmez'in cenazesi Çatak Köyü'nde toprağa verilecek.

Önder Gazetesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınları ile emniyet teşkilatına başsağlığı diliyoruz.