Sabah saatlerinde Kdz. Ereğli’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik polis tarafından bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.




Operasyon devam ederken,  2004 yılında dönemin Belediye Başkanı tarafından Belediye Meclis listesine konulan M.Ç'nin de gözaltına alındığı görüldü. M.Ç 2008 yılında da Belediye Meclis üyeliğinden devamsızlığı ile ihraç edilince, yerine Selime Yılmaz yedeklerden gelmişti. Aynı dönemde belediye meclisi üyesi  Kemal Özer'in üyeliğinin düşürülmesine ise belediye meclisi  "hayır" demişti. 



Erdemir'den de bazı işçilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında, Erdemir'in eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü şeflerinden  T.T' de bulunuyor.


Bu arada gözaltı listesinde  Erdemir'in eski Genel Müdürlerinden ve MESS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı O.N.Ö'nin de olduğu öne sürüldü. 

GÖZALTI LİSTESİNDE BULUNAN DİĞER İSİMLER ŞUNLAR:

H.T,
M.B,
M.A,
M.B,
M.H,
S.D,
V.B.

Öte yandan sabahın erken saatlerinde Zonguldak'tan gelen ekip 1'i bayan 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Böylelikle Kdz.Ereğli'de gözaltına alınan kişi sayısı 11 oldu.