Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yönelik operasyon ve göz altıları basın açıklamasıyla protesto etti. İsmet Paşa Parkı'nda toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, “Baskı ve Şiddete, Vahşi Saldırılara Karşı Direnenlerle Birlikte Alanlardayız” yazılı pankart açtı. Aralarında CHP İl Başkanı Halil Furat'ın da yer aldığı kalabalık, sloganlarla polis operasyonlarına tepki gösterdi. 
Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, tüm dünya kamuoyunun kınadığı Gezi Parkı olaylarında meydana gelen zorbalığa son verilmesini, polis operasyonları ile saldırılarının durdurulmasını istediklerini söyledi.
Kaymakçı, şöyle dedi:
“Günlerdir gerçek sahibi halka kapalı olan Gezi Parkı; 8 Temmuz Pazartesi günü bir açılıp bir kapatılmışa ve ardından polisin plastik mermili, biber gazlı ve TOMA'lı saldırısıyla halkın parka girmesi tamamen hukuksuz bir şekilde engellenmiştir. Taksim dayanışmasını oluşturan emek ve meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi partilerin yönetici ve temsilcileri de aralarında olmak üzere emek-demokrasi-özgürlük mücadelesinde birlikte olduğumuz birçok arkadaşımız valinin talimatıyla gözaltına alınmışlardır. Bu yetmezmiş gibi hiçbir gerekçe gösterilmeden, en temel insan haklarını savunan, halkın yaşam alanların! Savunan bu arkadaşlarımızın evlerinde bilgi kirliliği yaratmak, iftira ve karalamalarına kılıf bulmak amacıyla aramalar yapılmıştır. Böylelikle halka korku salmak suretiyle eylemlerin önünü kesmeyi otoriter ve baskıcı yönetimlerini sürdürmeyi düşünüyorlar. Anayasal olarak güvence altına alınan ‘izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkı’; ellerinde sopalar ve satırlarla halka saldıranları serbest bırakan ve hakkını arayan insanlara polis marifetiyle, her türlü şiddeti reva gören zorba AKP İktidarı tarafından bir kez daha ihlal edilmiştir.”

 

“HUKUKSUZLUĞU VE İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
“Temel insan haklarını, yaşam alanlarını, özgürlüklerini korumaya çalışan ve bu uğurda mücadele veren, duygularını yurttaşlarımızla paylaşan arkadaşlarımıza tahammül edemeyen bu iktidar anlayışı ülkemizin demokrasi ve hukuk tarihine yeni kara sayfalar eklemektedir. Bizler bugüne dek sokakları zorbalığa, gericiliğe, karanlığa teslim etmeyen demokrasi platformu bileşenleri olarak; hukuksuzluğu ve insan haklan ihlallerini şiddetle kınıyoruz. Tepeden tırnağa adaletsiz, haksız, hukuksuz, baskıcı, rantiyeci sömürü düzeninde diktatörlük hevesiyle kendi halkına karşı insanlık suçu işlemekten çekinmeyen AKP'nin Anayasa ve hukuku hiçe sayarak toplumsal muhalefeti sindirmeye, ‘terörize’ etmeye dönük bu saldırılara karşı asla sessiz kalmayacağız. Artık tüm dünya kamuoyunun da kınadığı bu zorbalığınıza son vermenizi, operasyonları ve polis saldırılarını derhal durdurmanızı istiyoruz. 
Siyasi iktidardan halka karşı yürütülen bu acımasız şiddet uygulamalarından, gözaltı ve tutuklama teröründen, ayrıştırıcı dilden derhal vazgeçerek demokrasiye ve insan haklarına uygun davranmasını, yasalarla güvence altına alınan itiraz haklarını kullanırken hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan tüm arkadaşlarımızın da derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”