KESK Genel Merkezi ile KESK'e bağlı sendikaların genel merkezleri ile şubelerinde yapılan aramalar ve gözaltılar Çaycuma'da yapılan eylemle protesto edildiği belirtildi.   Çaycuma Öğretmenevi önünde yapılan eylemde sloganlar atıldı. Eylemde KESK Çaycuma Bileşenleri adına açıklama Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, "KESK olarak her şeye rağmen,  bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi, bugün de sessiz kalmayacağız. Örgütlü gücümüzün böylesi sindirme politikalarına boyun eğmeyecek kadar kararlı ve köklü olduğunun bilinmesini istiyoruz" dedi. Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol ve üyeler öğretmen evi önünde yaptıkları eylemde şafak operasyonu ile gözaltına alınan KESK Genel merkeze bağlı sendikaların üyelerini sert bir dille protesto ettiler. KESK Çaycuma bileşenleri adına konuşan İsmet Akyol konuşmasında, Türkiye'nin dört bir yanında üye ve yöneticilere yönelen keyfi gözaltı ve tutuklamalarla kuşatılmaya çalıştıklarını belirtti. Akyol, Gözaltına alınanlar arasında Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra bağlı sendikalarımızın MYK üyeleri, Şube Başkanı ve şube yöneticilerimiz ile üyelerimiz bulunmaktadır. Gözaltına alınanların sayısının artmasından kaygı duyuyoruz. Diğer taraftan yaşanan gözaltılar, bizler açısından şaşırtıcı olmadığı gibi, yürüttüğümüz kararlı mücadeleden duyulan rahatsızlığın göstergesidir.  Gözaltına alınan arkadaşlarımızın tek ortak noktası yıllardır kamu emekçileri mücadelesinin içinde kararlılıkla yer almaları ve kürt olmalarıdır. Kamu emekçilerinin geleceklerini çalmaya yönelik 4688 sayılı sahte sendika yasasında değişiklik yapan ucube yasaya, eğitimi ticarileştiren ve dinsel içeriğini artırarak kindar nesiller yetiştirmeyi hedefleyen 4+4+4 eğitim yasasına karşı etkin bir şekilde mücadele etmiştir. 
Bu süreçte AKP'nin yalan ve manipülasyona dayalı politikalarını kamu emekçileri ve halka teşhir etmiştir.  Bizleri ve mücadelemizi bu tür baskılarla, göz altılarla sindireceklerini sananların büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz.
Tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, KESK üzerindeki baskılara son verilmelidir dedi.