İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, yaklaşık 2 yıl süren fiziki ve teknik takibinin ardından "suç örgütü kurma", "rüşvet", "görevi kötüye kullanma", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla bazı adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheli dün adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan doktorlar Zekai Y. ve İlter G, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan şube müdürü Dr. Okan O, suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen Aykut Ö. ile Tamer A, Hüseyin S. ve Erdoğan T. tutuklandı, diğer şüpheliler Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Zonguldak'ta, 19 Ocak'ta,düzenlenen operasyonda, doktorlar, TTK'da çalışan şube müdürü ve hastane çalışanları, örgüt elebaşı olduğu öne sürülen engelli kişi ve suça aracılık eden 9 kişiyle konuyla ilgili ifadeye çağrılan 60 kişiden 15'i gözaltına alınmıştı. 

Zanlıların, "Sahte ve usulsüz sağlık kurulu raporu" düzenleyerek TTK'da iş kazasında yaralanan madencilerle bazı vatandaşların engellilik oranlarını yükselttiği, emeklilik için yaş sınırını bekleyenlerin de erken emekli olmalarını sağladıkları iddia edilmişti.