17.12.2009 SAAT 09.30....ÖN BİLGİ:

Kdz. Ereğli'de üç beyin cerrahının gözaltına alındığı ve ifadelerinin alınmakta olduğu öğrenildi.

Ankara talimatlı operasyonla ilgili ayrıntılar geldikçe sizlere ileteceğiz.

17.12.2009 SAAT 10.17....AYRINTI

EREĞLİ'DEN GÖZALTINA ALINAN DOKTORLARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ.

DEVLET HASTANESİ BEYİN CERRAHI

OP.DR. M. D. K.

DEVLET HASTANESİ ESKİ BEYİN CERRAHI

OP.DR. S.A

ERDEMİR DOKTORU ARANIYOR

ERDEMİR SAĞLIK GRUP BAŞKANI BEYİN CERRAHI N.E İSE ARANIYOR.

İSTANBUL'A KURS İÇİN GİTTİĞİ ÖĞRENİLEN NADİR EREN YAKALAMA EMRİ İLE İSTANBUL BAŞTA OLMAK ÜZERE HER YERDE ARANIYOR.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

OPERASYON ZONGULDAK ATATÜRK DEVLET HASTANESİ'NE DE SIÇRADI. BU HASTANEDE DE BAZI DOKTORLARIN GÖZALTINA ALINDIĞI İLK BİLGİ OLARAK GELDİ....

17.12.2009 SAAT 12.45....AYRINTI

USULSÜZLÜK VE YOLSUZLUK İDDİASI

Polis, çakma tıbbi malzemeler kullanarak bazı doktorların devleti dolandırdığı gerekçesiyle Ankara, Zonguldak ve Ereğli'de operasyon yaptı. Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bel fıtığı ameliyatlarında yurt dışından 7 bin 500 TL'ye mal olan x-top isimli tıbbi malzeme yerine çakma malzeme ya da süngerimsi malzeme kullanarak devleti dolandırdığı, usulsüzlük ve yolsuzluk yaptığı iddialarıyla beyin cerrahi uzmanı doktorlara yönelik bir operasyon düzenledi.

17.12.2009 FATURALAR BAŞKA

İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu'nda görevli bir doktorun, bel fıtıklarında kullanılan x-top isimli bir cihazın yerine sahtesinin kullanıldığını tespit etmesi üzerine, olay yetkililere bildirildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından olayın müfettişler tarafından incelenmesi istendi ve diğer il müdürlükleri uyarıldı. Zonguldak'ta SGK görevlilerinin titiz incelemeleri sonucunda bazı doktorların Ankara'da bir döküm imalathanesinde üretilen ve 200 TL'ye satılan cihazları kullanarak SGK'ya yurt dışından ithal edilen ve maliyeti 7 bin 500 TL'yi bulan x-top isimli titanyum malzeme olarak fatura ettiği tespit edildi. Müfettişler tarafından adı açıklanmayan doktorlar hakkında soruşturma başlatıldı. Bilir kişi raporlarında ve müfettiş raporlarında, Hollanda'da üretilen ve Zonguldak Gümrüğü'nden geçirilen malzeme sayısı kadar sadece Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki ameliyatlarda s-top malzeme kullanıldığı belirlendi. Avrupa ülkelerinde 1000 TL'ye satılan cihazın ülke piyasasındaki değerinin 7 bin 500 TL'yi bulduğu
belirtildi.

17.12.2009 SAAT 15.40....AYRINTI

Zonguldak polisinin, çakma tıbbi malzemeler kullanarak devleti dolandırdığı gerekçesiyle Ankara, Zonguldak, Antalya, İstanbul ve Kdz.Ereğli'de yaptığı operasyonlarda, gözaltına alınan doktor ve medikal firma yetkili sayısı 10'a çıktı.
Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bel fıtığı ameliyatlarında yurt dışından 7 bin 500 TL'ye mal olan x-stop isimli tıbbi malzeme yerine çakma malzeme ya da süngerimsi malzeme kullanarak devleti dolandırdığı, usulsüzlük ve yolsuzluk yaptığı iddialarıyla beyin cerrahi uzmanı doktorlara yönelik operasyon düzenledi. Zonguldak'ta x-stop cihazıyla ilgili doktorlara yönelik operasyonda medikal firma yetkilileri ve çalışanları gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınanların sayısı 10'a çıktı. Ankara'da, SGK Genel Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığı'nda görevli N.E. ile medikal firma yetkilisi iki kişi gözaltına alındı. İstanbul, Zonguldak ve Antalya'da ise toplam yedi kişi gözaltına alındı.

17.12.2009 SAAT 17.30....BİR ÇOK İLİ KAPSIYOR

Zonguldak, Bartın, Ankara ve İstanbul'da eşzamanlı yapılan operasyonda Ankara'da gözaltına alınan üç kişi, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
Ankara'da, SGK Genel Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığı'nda görevli olduğu ileri sürülen N.E. ile medikal firma sahipleri Yılmaz G., Fikret E. gözaltına alınmıştı. Sorgulanmak üzere Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şahısların avukatlarının da emniyete geldiği soruşturmayla ilgili ifade alımının sürdüğü öğrenildi.
Öte yandan, İstanbul ve Antalya'da gözaltına alınan zanlıların da, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmak üzere yola çıkarıldığı belirtildi.

18.12.2009 SAAT 12.55....BÜYÜK VURGUN

Zonguldak'ta, doktor ve medikal firma sahiplerine yönelik Zonguldak, Ankara, İstanbul ve Antalya'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan sayısı 11'e çıktı.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubesi ekipleri, bel fıtığı ameliyatlarında kullanılan ve x-stop ismi verilen ve Hollanda'dan ithal edilen titanyum malzemenin yerine çakma diye tabir edilen daha ucuz demirden ya da süngerimsi maddeden yapıldığı belirtilen malzemeler kullanıldığı gerekçesiyle Zonguldak, Ankara, İstanbul ve Antalya'da operasyon yapmıştı. Operasyonlarda, sekiz beyin cerrahi uzmanı doktorları ve medikal firma sahipleri gözaltına alınmıştı. Gözaltı sayısının devam eden operasyonlarla 11 kişiye ulaştığı belirtildi. Tüm zanlıların, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği ve sorgularının sürdüğü öğrenildi. Zanlıların ev ve iş yerlerinde de arama yapıldığı operasyon öncesinde de, SGK Zonguldak İl Müdürlüğü'nden iddialarla ilgili çok sayıda belge ve dökümanların da savcılık tarafından alındığı belirtildi. Yapılan operasyonla, binlerce TL'lik bir vurgun ortaya çıkarıldığı ifade edildi.

18.12.2009 SAAT 16.10....ÖNCE HASTANE SONRA ADLİYE

Operasyon kapsamında, SGK Genel Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığı'nda görevli olduğu ileri sürülen N.E. ile medikal firma sahipleri Yılmaz G., Fikret E., Zonguldak Devlet Hastanesi ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli beyin cerrahi uzmanı doktorların da aralarında bulunduğu toplam 11 kişi, ifadelerinin ardından sağlık raporu alınmak üzere Zonguldak Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kendilerini tanıyan hastaların şaşkın, meslektaşlarının üzgün bakışları arasında sağlık raporu alınan zanlılar, yeniden polis otosuna bindirildi. Hastanede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Bazı doktor ve hemşireler, polis otosu ile hastane önünden ayrılan zanlıları el sallayarak uğurladı. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü. Öte yandan operasyon kapsamında bir medikal firmasının sahibi olan Şenol.K.'nın arandığı belirtildi.

 

19.12.2009 SAAT 10.30  EREĞLİ'DEKİ OP.DR SERBEST

 

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi doktorlarında M.D.K. sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilmeden savcılık tarafından serbest bırakıldı.

 

19.12.2009 SAAT 12.30.

 

Zonguldak, Ankara, Antalya ve İstanbul'da gözaltına alınan 11 kişi adli makamlara sevk edildi.
Zonguldak'ta bel fıtığı ameliyatlarında kullanılan 200 TL değerindeki demir ve 3 bin 500 TL değerindeki süngerimsi maddeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu'na 7 bin 500 TL değerindeki titanyum madde olarak fatura ettikleri gerekçesiyle başlayan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişi adli makamlara sevk edildi. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı adliye önünde zanlıların yakınlarının gazetecilere tepki göstermeleri dikkat çekti. Zanlılar savcılıkta ifade vermeye başladı.

19.12.2009 SAAT 16.45....

Mahkemeye sevk edilen 9 kişi savcılıkça serbest bırakıldı. Böylelikle operasyonla gözaltına alınanların tümü serbest bırakıldı.