Batı Karadeniz Bölgesi Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın kuruluş yıldönümüyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ereğli’nin Erdemir’siz, Erdemir’in de Ereğli’siz düşünülmesi imkansız” dedi.

 

Erdem’in açıklaması şöyle:

 

“Karadeniz Ereğli’de 1959 tarihinde inşasına başlanan ve 1965 yılının Mayıs’ında ilk üretimini gerçekleştiren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, bugün kuruluşunun 50. gurur yılını kutluyor.

 

300 bin ton hedefi ile başladığı üretimini her geç”en dönemde artırmış, bünyesine dahil ettiği başta İSDEMİR olmak üzere bir çok şirketi ile birlikte bu yıl sonu itibarıyla ise 8 milyon ton/yıla çıkarmayı hedeflemiştir.

 

Bu özellikleriyle başta ülkenin, daha sonra bölge ve ilçemizin gözbebeği olan ERDEMİR, limanıyla da Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ve hacimli limanına sahiptir.

 

Bugün, kapılarını 3. şahıslara da açarak, bölgedeki denizcilik sektörüne katkısını sürdüren ERDEMİR’in en büyük özelliği ise yaşadığımız şehir Ereğli ile bütünleşmesi, oluşan ‘Erdemir Kültürü’nden şehrin de yararlanmasını sağlaması olmuştur.

 

Ereğli’nin Erdemir’siz, Erdemir’in de Ereğli’siz düşünülmesinin adeta ‘imkansız’ olduğu kentimizde, Erdemir’in 50. yıla ulaşması, ayrıca takdir edilecek gelişmedir.

 

Bu duygularla, Erdemir’in kuruluşunun 50. yılını kutlar, kuruluşundan günümüze emeği geçenleri tebrik eder, bundan sonraki süreçte de aynı birlik, bütünlük ve büyüme ile varlığını sürdürmesini dileriz.”