Zonguldak ve bölgesi devleti yönetenlerin yan baktığı veya görmemeye direndiği illerin başında geliyor. Emeğin Başkenti unvanını taşıyan bu kent özellikle de yol konusunda hizmet fakiri. Zonguldak seçip de Ankara'ya gönderdiklerinin malum ilgisizliği ile kaderine terk edilmiş durumda iken gün geçmiyor ki küçücük yol talebinde bulunanların isteği bitmesin.
İşte Kdz . Ereğli'nin Akköy'ü ile Alaplı'nın Gümeli Beldesi'nin Karagöl Mahallesi arasındaki yol da bunlardan sadece biri.
Son sağanak yağışlarla büyük oranda hasara uğrayan yolun bazı bölümleri göçmüş, cam ve mal güvenliğini tehdit ederken, aynı yol üzerindeki Küplü Deresi köprüsü de sağanak yağışlarla dereden gelen kum, çakıl ve molozlarla adeta suyun geçişini tamamen kapatmış durumda gözüküyor. Olası sel tehlikesinde taşkınlar için potansiyel bir sebep olarak ortada duran köprünün su akarlarının boşaltılması ve yol üzerindeki göçüklerin düzeltilmesini isteyen vatandaşlar, çektikleri fotoğrafları gazetemiz merkezine kadar getirip yayımlanmasını isteyerek yetkilileri uyarmaya çalıştılar.