2010 ve 2011 yıllarında 96 bin tonun üzerinde sıcak asfalt döken Karadeniz Ereğli Belediyesi, 2012 yılında 30 bin ton sıcak asfalt dökmeyi hedefliyor.

Mahalle sayısının 31'e yükseldiği ve buna paralel olarak da nüfus yoğunluğunun arttığı Karadeniz Ereğli'de, Kdz.Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2011 yılını üstün bir performansla tamamlandı. Yıl öncesinde 44 bin ton sıcak asfalt dökmeyi hedefleyen buna rağmen çeşitli bakım çalışmaları kapsamında bu oranı artıran Fen İşleri Müdürlüğü, başta kente yeni katılan mahallelerde olmak üzere birçok noktada da 67 bin metrekarelik yolda emisyon asfalt çalışması yapmıştı.

VİZYON PROJELERE İMZA ATILDI

Yol çalışmalarının yanı sıra, Kapalı Pazaryeri, Cumhuriyet Halk Evleri, Pençes Derersi üzerine iki köprü yapılması ve Yöresel Kültür Evleri gibi önemli projelerin çok kısa bir zaman dilimi içinde tamamlanarak hizmete açılmasında ve Karadeniz Ereğli Cem ve Kültür Merkezi inşaatının tamamlanmasında büyük paya sahip olan müdürlükte gözler 2012 yılına çevrildi. Yıl içinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgilerini aldığımız Karadeniz Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürü İnşaat Mühendisi Oğuz Cömert, Türkiye genelinde eşine az rastlanan miktarda sıcak asfaltın 2010-2011 yıllarında döküldüğü kentte, birkaç ay önce başlanan Cehennemağzı mevkiindeki amfi tiyatronun inşaatının belirlenen sürede tamamlanmasını amaçladıkları 2012 için diğer hedeflerinin de Beyçayırı Sahası yanında yapılacak olan Alışveriş Merkezi'nin (AVM) inşaatına başlamak olduğunu söyledi.

30 BİN TON SICAK ASFALT DÖKÜLECEK

2012 yılı içinde bir başka önemli hedeflerinin de kent genelinde ihtiyaç görülen mahalle ve sokaklara 30 bin ton sıcak asfalt dökmek olduğunu belirten Cömert, bunun yanında 20 bin metrekarelik alanın parke taş döşeneceğini, yine ihtiyaç görülen yerlere de 6 bin metreküp dolayında taş duvar ve gömme oluklu derz yapılacağını bildirdi. Cömert ayrıca, 2012 yılı içinde yapılacak çalışmalar kapsamında 70 bin metrekare dolayında da emisyon asfalt yapacaklarını sözlerine ekledi.

ARAÇ PARKINA TAKVİYE YAPILACAK

2012 yılı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Karadeniz Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert, belediye olarak ülkenin en zengin araç parklarından birine sahip olduklarını hatırlatarak; 2012 yılı içinde yapacağımız çalışmalarda bizlere zaman ve nitelikli iş bakımından destek vermesi için 3 araç daha almayı düşünüyoruz. Bu kapsamda da kısa bir zaman sonra bir adet kızıcı, yükleyici lastik tekerlekli iş makinesi, bir adet çift çeker damperli kamyon ve bir adet de asfalt serme aracının alımını gerçekleştireceğiz dedi.