Askeriye’nin Kırmacı’da Boşalttığı 11 Dönümlük Arazi Turizm Ve Otelcilik Okulu Yapılması İçin Milli Eğitime Devir Edildi.

 

- Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, eski belediye yönetimi tarafından askeriyeye devir edilen alanın geri alınmasını sağladıktan sonra milli eğitime devir ettirerek Turizm ve Otelcilik okulu yapılacağını açıklamıştı. Fen Lisesi inşaatının yanındaki bu alanda ayrıca spor lisesinin yapılması için çalışmaların başlatıldığı açıklanırken,  aynı alanın devamına da gençlik merkezi için harekete geçildi.

 

Kdz. Ereğli’nin Kırmacı bölgesindeki belediyeye devir edilen Devlet Demir Yolları (DDY) arazileri üzerinde eğitim tesisleri birer birer yükseliyor. Saniye Erdoğan ana okulu ile başlayan ve devamında Türkiye’de birkaç ilçenin sahip olduğu Fen Lisesi inşaatını da“Eğitim Dede” lakaplı İbrahim İzmirlioğlu’nun üstlendiği alanın hemen yanına 24 derslikli bir ilkokul yaptırılıyor. Kırmacı bölgesinin “Eğitim Vadisi” olarak ilanı ile birlikte gelişen süreçte, eski belediye yönetimi tarafından askeriyeye tahsis edilen 11 dönümlük arazi Milletvekili Ercan Candan’ın girişimleri ile askeriyeden geri alınarak Milli Eğitime Turizm ve Otelcilik okulu yapılması için verildi. Milli Eğitimin bu alanı Turizm ve Otelcilik okulu yapımı için çalışmalarını sürdürdüğü bir dönemde, aynı alanda yine Eğitim Dede İbrahim İzmirlioğlu’nca spor lisesi yaptırılmasının şartları oluşturuluyor. 
Ömerli Mahallesine taşınan Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanı Bülent Ecevit Üniversitesi’ne tahsis ettirerek, bu alanda hem kampüs hem de fakülte kurulması için büyük çaba harcayan Milletvekili Ercan Candan, ilçedeki yüksek öğrenim öğrenci sayısını 10 binlere çıkartmak için yoğun çaba harcarken, Kırmacı’da yapılacağı açıklanan Turizm ve Otelcilik okulu ile gençlik merkezi inşaatları için gereken ödeneğin 2015 bütçesine konulması için çaba harcanıyor. 
Şimdi tüm gözler Milletvekili Candan’da. Candan’ın hem eski hastane yerini üniversiteye kazandırma çabalarını sonuçlandırması hem de Kırmacı’daki Turizm ve Otelcilik okulu ile gençlik merkezi inşaatlarını 2015 yılında başlatarak kamuoyuna verdiği sözü yerine getirmesi bekleniyor. (Haber Merkezi)