Kdz.Ereğli Göz Servisine son teknoloji 5 tıbbi cihaz alındı.

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem, Op.Dr.Sertaç Karayeğen, Op.Dr.Selda Aktay Kutan, Op.Dr.Derya Kulaç Karadeniz, Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Göz Polikliniğine yeni alınan tıbbi cihazlar düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Başhekim Muharrem Erdem cihazların tanıtımında yaptığı açıklamasında, Hastanemiz atılımlarını ve iyileştirmelerine devam etmektedir. Göz servisimizin göz hastalıkları uzmanlarımızın isteği olan son derece teknolojik cihazları hastanemize kazandırdık. Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Göz Servisine 5 yeni cihaz aldık ve bu cihazların toplam değeri 250 bin TL'dir. Yeni cihazlarımız Zonguldak'ta Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler içerisinde Tıp Fakültesinden sonra ilk kez hastanemizde kullanılacaktır. Bize hastanemize ve bölgemize bu cihazları kazandırmakta yardımcı olan göz hastalıkları uzmanlarına teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.

Göz Servisi Doktorlarından Selda Aktay'da, Görme alanı tespitinde göz tansiyonu, retina hastalıkları, beyin tümörü, beyin damar tıkanıkları, göz siniri hastalıklarında tanı ve takipte kullanılmak üzere Bilgisayarlı Görme Alanı cihazı, göz tansiyonu tedavisinde kullanılmak üzere Selektif Lazer Trabekuloplasti cihazı, retina yırtığı, göz tümörlerinde tanıda kullanılan göz ultrasonu, göz içi merceği takılacak hastalar için göz biometri cihazı, göz tansiyonu ölçmede kullanılan Aplanasyon Tonometrisi Cihazı, kornea denilen göz saydam tabakasının kalınlığını ölçen, göz içi basıncı yüksekliğinin gloksi nedenli mi kornea tabakası kalınlığından dolayı mı olduğunu gösteren Pakimetri Cihazı ve, laser ışığı ile dokulardan geri yansıma özelliklerini kullanarak göz katmanlarının incelenmesini sağlayan Optif Koherens Tomografi cihazının tanıtımını gerçekleştirdi.

Aktay günlük poliklinik hizmeti olarak 150 kişiye hizmet verdiklerini bu cihazların gelmesi ile ciddi bir aşama kaydettiklerini de vurguladığı konuşmasında Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem'e de teşekkür etti.