Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi (MÇL) Tiyatro Kulübü öğrencileri, önceki akşam Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" isimli tiyatro oyununu sergilediler. İki seans halinde sunulan tiyatro, ilk önce saat 14.00'da okul öğrencilerine, 20.00'da ise okul öğretmenleri ve öğrenci velileri için oynandı.
Akşam 20.00'daki seansı, Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sağlam Gürol, MÇL Müdürü Kamuran Kuşhan, Müdür Yardımcıları Yaşar Koç, Semih Güreş, Ergin Karaalp, okul öğretmenleri ve öğrenci velileri ilgiyle izledi.

GENÇ OYUNCULARA ALKIŞ
Haldun Taner'in yazdığı 2 perdelik komediyi, ustalıkla sergileyen genç tiyatrocular izleyenlerden tam not ve büyük alkış aldı.
Erol Koca, Şenol Koca ve Melahat Sönmez'in yönettiği oyunda rol alan öğrenciler şöyle: Özgür Duman, Hikmet Berk Cura, Başak Naz Karaaslan, Tuba Ekinci, Dilara Karslıoğlu, Ufuk Tunavelioğlu, Gözde Kasımoğlu, Melih Özmanav, Hasan Okumuş, Deniz Altuntaş, Görkem Can Akça, Durmuş Türk, Yücel Bodur, Edibe Akbel Kara, Ertan Dibekli, Ece Özlem Kocakaya, Hüseyin Cem Çalık, Beytullah Çerkeşlioğlu, Nazlı Hilal Kara, Emine Kübra Murat, Elif Gökgöz, Heves Tibet, Emre Aydın, Tuba Sinopluoğlu, Çağla Turkut, Cansu Yanık, Şelda Bayrak.
Oyunun dekorunu Şule Oğuzhan, müziklerini Feridun Otlu, makyajı Pınar Pulat ve Yasemin Taş, suflörlüğü Açelya Ünlüer, ışık-ses düzenini ise Sertan Aydın ve Ali Küçükağtaş yaptı.

OYUNUN KONUSU: 'Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım', Meşrutiyet'ten günümüze yakın tarihimizi gözler önüne seriyor. Yaşamları boyunca yolları hep kesişecek olan iki çocukluk arkadaşı, örnek öğrenci, uysal delikanlı, gönüllü asker, model vatandaş vicdanı ile günün adamı olmaya aday, iş bitirici, köşe dönücü Efruz'un, kimi zaman acıklı, kimi zaman gülünç yaşam hikayeleri aracılığıyla Haldun Taner, 31 Mart Vakası'ndan 1960'ların sonlarına değin uzanan bir zaman diliminde ülkemizin toplumsal değişimini zaman zaman kahkahalarla güldüren, ama temelde düşündüren bir biçimde gözler önüne seriyor.