Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kdz.Ereğli Şube Başkanı Fatih Erdem ve yönetim kurulu üyeleri Rize Valiliği bahçesindeki, "Atatürk ve Gençlik" anıtının kaldırılmasına tepki gösterdi. Devrim Bulvarında yer alan Atatürk Anıtı önünde açıklamada bulunan Erdem, asker ve polisin, yurt içi ile dışında terörle mücadele ederken Rize Belediyesi'nin pervasızca bir uygulamaya imza atarak Atatürk'ün heykelini bulunduğu yerden kaldırdığını vurgulayarak şunları söyledi:

 

"RİZE BELEDİYE BAŞKANI İSPATLADI"

"Milli birliğe, ulusal bütünlüğe, tarih bilincine, vefa duygusuna bundan daha büyük zarar verilemezdi. Böylece, 15 Temmuz FETÖ kalkışmasının ardından iktidar tarafından dillendirilen birlik ruhunun 'sözde'liğini, Rize Belediye Başkanı ispatlamıştır. Rize Belediyesi’nin bu eylemi insan aklının almayacağı bir eylemdir. Adeta, Türk Ulusunun Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleştirdiği kurtuluş ve kuruluş mücadelesinden rövanş alınmak istenmektedir. Kaldı ki bu olay, Rize’de Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini hedef alan ilk olay değildir. Daha önce de, Valilik bahçesindeki “Atatürk ve Gençlik” Anıtı, Rize Devlet Hastanesi’ne otopark yapımı gerekçesiyle kaldırılmış, inşaat yıllar önce bittiği halde anıt yerine koyulmamıştır.

 

"GELECEĞE IŞIK TUTMAKTADIR"

Atatürk herhangi bir geçmiş zaman kahramanı değildir. 20. yüzyılın başında bu topraklarda gerçekleştiği kurtuluş ve kuruluş devrimi dünden bugüne, bugünden geleceğe ışık tutmaktadır. Atatürk’ün ışığından uzaklaşmanın bedelini Türkiye olarak 15 Temmuz’da en acı biçimde yaşadık. CIA güdümlü 15 Temmuz Fethullahçı kalkışma, en değerli ortak paydamızın laik ve demokratik Atatürkçü Düşünce olduğunu ortaya koymuştur.

 

"SONLANDIRMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Bu doğrultuda Rize Belediyesini uyarıyor, Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini hedef alan girişimlerine sonlandırmaya çağırıyoruz. Atatürk ve Atatürkçü Düşünce koşullar gerektirdiğinde sığınılacak geçici bir liman değildir. Atatürk ve Atatürkçü Düşünce Türkiye’nin demokratik geleceğinin, günümüz dünyasının da barış umudunun güvencesidir. Atatürk’ün gerçekleştirdiği Türk Devrimi, 21. yüzyılda bizi hem yurtta hem de dünyada barışa götürecek en gerçekçi proje olarak insanlığın gündemindedir.

 

"KUTUP YILDIZI GİBİ TAKİP EDİLMEYİ BEKLEMEKTE"

Öncelikle, İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren etnik ve dini cemaat temelli çatışmaları da sonlandıracak anahtar bu projedir. Hem Türkiye’de hem dünyada yolunu bulmakta zorluk çekenler için Atatürk ve Atatürkçü Düşünce’nin ışığı önümüzde kutup yıldızı gibi takip edilmeyi beklemektedir. Onun ışığını görmemekte ısrar edenler artık gözlerini açıp gerçekleri görmelidirler. Ulusumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e her zaman sahip çıktı ve sonsuza kadar da sahip çıkacaktır. Atatürk’ün sevgisini kalbimizden, düşüncelerini aklımızdan silmeye gücünüz yetmeyecektir"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)