Hacı Baba Türbesi, Atatürk Rölyefi, Türk Bayrağı'nın bulunduğu Göztepe, uyuşturucu, alkol ve fuhuş bataklığından kurtarılacağı ve bölgeye kazandırılacağı günü özlemle bekliyor.

Üzerinde çeşitli projeler üretilen ancak Sit alanı olduğu gerekçesi ile çivi bile çakılamayan Göztepe'de verici ve baz istasyonları da bulunuyor. Kdz.Ereğli'nin en güzel yeri olarak gösterilen Göztepe'nin turizm açısından bölge halkının hizmetisen sunulması ve bu doğal güzelliklerin önünün biran önce açılması için ortak hareket edilmesi bekleniyor.

Kdz.Ereğli'nin en güzel yerlerinden biri olan alkol, uyuşturucu ve fuhuş bataklığından kurtulamayan Göztepe'nin sit alan probleminin ortadan kaldırılarak tarihi bir görünüme kavuşturulması için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor. Karadeniz'deki denizcilerin fenercilerinin ilk piri olan Şeyh Seyyid Nasrullah Hazretlerinin de türbesi bulunan Göztepe'de Kandilliler Derneği tarafından yaptırılan dev Atatürk rölyefi, dev Türk Bayrağı, vericiler ve baz istasyonları yeralıyor.

UYUŞTURUCU YUVASI
Göztepe'nin zirvesine çıkıncaya kadar pek çok noktada bira şişesi, bali kutusu, siyah poşet, çöp yığınları oluşmuş. Özellikle akşam saatlerinde ise Göztepe sakinlerinden alınan bilgiye göre kadınlı erkekli grupların çıktığı ve fuhuş yaptığı alan olarak gösteriliyor. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler zaman zaman bu alanda kontrol yapsa da önüne bir türlü geçilemiyor. Kdz.Ereğli'nin hem sahil güzergahını hem Erdemir başta olmak üzere pek çok noktasını net bir şekilde görülebilen Göztepe'nin önündeki yasal engellerin kaldırılması veya kaldırılmasa bile bu alanın turizm açısından bölgenin hizmetine sunulması isteniyor.

MANZARA VERİCİLER VE BAZ İSTASYONLARINA

Gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan vatandaşlar, Kdz.Ereğli'nin en güzel noktası diyebiliriz. Teleferik yapılacak denildi ama bunun için sit alanı engelinin ortadan kaldırılması gerekiyordu böyle bir şey olmadı, gerçekleştirilmedi. Sit alanı içerisinde vericiler ve baz istasyonları var yine bu alanlar turizm açısından bölgeye kazandırılamaz mı? Örneğin bir şehitlik burada yapılamaz mı? Kdz.Ereğli'de sorun üretip sağa sola saldıracaklarına bölgenin geleceğine ışık tutacak projeleri hayata geçirmek bu kadar zor mu? Çalışkan Kaymakamımız bu konuda bir adım atsa inanıyoruz ki arkası rahatlıkla gelebilir sözleri ile konuştular.

HACI BABA TÜRBESİ
Türbenin içerisinde çeşitli mezarlar var. Mezar çevreleri temiz dururken bazı noktalar çalı çırpı ile tamamen kapanmış. Türbenin girişinde türbe ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor:
Seyh Seyyid Nasrullah Hazretleri Halifeleri, Seyyid Yahya-yi Şirvani Hazretlerinin Oğullarından olup 1320 yıllarında Orhangazi tarafından bu havaleye kolonizatör tebliğçisi olarak tarım, ağaçlandırma, denizcilik işlerinde buraları örgütlemek ve Türkleştirmek için gönderilmiştir. Orhangazi gelip kaleyi ve çevreyi feth ettiğinde ona maneviyat hocalığı yapmıştır. Göztepesinden deniz yolcularına ışık tuttukları malumdur.