Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Sertan Ocakçı, Mart ayı belediye meclis toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısı ile İller Bankası'ndan 3 projeye neden red oyu verdiklerini açıkladı.

 

3,5 İÇİN 5 MİLYON LİRA KREDİ

Yıl içerisinde toplam 20 bin ton sıcak asfalt dökümü için 5 milyon lira İller Bankası'ndan kredi kullanımına ilişkin Ocakçı, 3 buçuk milyon lira tutan 20 bin ton sıcak asfalt için 5 buçuk milyon lira kredi talebinde bulunulduğunu, itirazlarının buna olduğunu söyledi ve alınacak kredinin ödemesinin 7 yılda biteceğini ifade etti.

 

"REHABİLİTASYON SİSTEME DAHİL EDİLİRSE EVET DİYECEĞİZ"

Ocakcı, kapalı yüzme havuzu ve spor salonu yapımı için talep edilen kredi talebine neden ret oyu verdiklerini ise şu sözlerle açıkladı: "Biz havuzun olimpik havuz olmasını istiyorduk niye istiyorduk; Ereğli’de gençlik müdürlüğünün ve beden terbiyesinin yarışları Ereğli’de düzenlenebilsin diye istiyorduk. Ve içerisinde ekstra bir durum daha vardı bu da Ereğli’de ihtiyaç duyulan engelli rehabilitasyon havuzlarının da içinde bulundurulmasını istiyorduk. Bu rehabilitasyon havuzları da sisteme dahil edilirse buna evet diyeceğimizi açık açık söylemiştik. Ama ne yazık ki engelliler Ereğli’de her zaman olduğu gibi bir kenara konuluyor. Yüzme sefası, soysal donatı için bir şeyler yapılıyor. Bizim tek derdimiz engelli havuzları, rehabilitasyon havuzlarının bu havuz sisteminin içinde olabilmesi.”sözleri ile açıkladı.

 

"ERDEMİR RED CEVABI VERDİ DEDİ"

Göztepe’de yapılacak araç ve yaya köprüsü için kredi talebine de red verdiklerini hatırlatan Ocakcı, bunun nedenini de şu ifadelerle açıkladı: “Bu konuda daha öncesinde söylenilen cümle şuydu; Erdemir’e bir yazı yazıldı, Erdemir’den cevap gelecek. Bugün de duyduğunuz gibi Erdemir ret cevabı verdi dedi önce, sonra cevap gelmedi dedi. Biz de diyoruz ki çeliğin membası Erdemir’in yanındayız, demir çelik fabrikamız var iken o köprünün adı Erdemir köprüsüyken, Erdemir ile işbirliği yaparak oraya güzel çelik bir köprü yapılabilir. Böylece belediyenin cebinden 5 kuruş para çıkmaz. Erdemir’de Ereğli’ye bir katma değer kazandırmış olur, bunu istiyorduk ama reddedildi. Ereğli belediyesinin cebinden yaklaşık 3 milyon liranın çıkması demektir bu. Söylenen cümlelerden Erdemir ile görüşülüp görüşülmediği ile ilgili de bir karmaşa olduğu çıktı. Yine ben yaptım olduya geliniyor. Biz buna itiraz ediyoruz.”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)