Göztepe mevkisinin bölge halkının hizmetine kazandırılması için Kdz.Ereğli Kaymakamlığı, Kdz.Ereğli Belediyesi, Müze Müdürlüğü ve TSO ortak çalışma başlattı. Sit  alanlarının belirlenmesinin ardından söz konusu alan için proje hazırlanacak. Kaymakam İbrahim Çay, Karabük Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan gelen yazının ardından istenilen evrakların hazırlandığını açıkladı.

Hacı Baba Türbesi, Atatürk Rölyefi ve dev Türk Bayrağı'nın bulunduğu Göztepe'nin uyuşturucu, alkol ve fuhuş bataklığından kurtarılması için Kdz.Ereğli Kaymakamlığı, Kdz. Ereğli Belediyesi ve Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası harekete geçti. Kaymakam İbrahim Çay, sit alanının tespitinin ardından söz konusu alanda yeni bir düzenleme yapacaklarını söyledi. Kaymakam Çay, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamasında, Gerçektende bu bölge ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Kdz.Ereğli Belediyesi ve Müze Müdürlüğü ile irtibata geçtik, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'da bu alanın bölge halkının kullanımına kazandırılması için tam destek veriyor. Kdz.Ereğli Müze Müdürlüğümüz, sit alanlarının belirlenmesi için Anıtlar Yüksek Kurulundan heyet talep etti. Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan yazı geldi ve burası ile ilgili çeşitli evraklar talep etti. Kdz.Ereğli Belediyesi şuan o belgeleri hazırlıyor.  Önceki gün de Müze Müdürlüğü ve Kdz.Ereğli Belediyesi yetkilileri ile bu konuyu bir kez daha görüştük.  Göztepe'de sit alanlarının belirlenmesinin ardından ortak bir proje hayata geçirilip bu bölgeyi halkımızın kullanımına açmayı hedefliyoruz. İçerisinde şehitlik anıtı da bulunan mevcut türbesinin de bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz sözleri ile konuştu.

GÖZTEPE'DE BULUNAN TÜRBE
Göztepe'de bulunan türbenin girişinde ise şu ifadeler yazıyor:  Şeyh Seyyid Nasrullah Hazretleri Halifeleri, Seyyid Yahyayi Şirvani Hazretlerinin Oğullarından olup 1320 yıllarında Orhangazi tarafından bu havaleye kolonizatör tebliğçisi olarak tarım, ağaçlandırma, denizcilik işlerinde buraları örgütlemek ve Türkleştirmek için gönderilmiştir.
Orhangazi gelip kaleyi ve çevreyi feth ettiğinde ona maneviyat hocalığı yapmıştır. Göztepesinden deniz yolcularına ışık tuttukları malumdur.