Müdürü İsmail Baş,  “Personelimizin her zaman her yerde olma şansı yok, sizler huzur ve asayişi sağlamamızda bizim gören gözlerimiz olacaksınız” dedi.          

   

Vatandaşlarla el ele vererek, Alaplı’da asayişi sağlamaya çalıştıklarını belirten Baş, "güven içinde yaşam için kamera sitemi " adı altına her site’de toplantı yaptıklarını kaydetti. Vatandaşların gördükleri her olumsuz durumu mutlaka polis veya 155 e bildirmeleri isteyen Baş, şöyle konuştu;

 

“İlçede 20 bin nüfusa az sayıda  personel ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Personelimizin her zaman her yerde olma şansı yok, sizler huzur ve asayişi sağlamamızda bizim gören gözlerimizsiniz.  Biz Alaplı'da bulunan 20 bin kişinin 40 bin gözle olayları görerek bizlere destek olmalarını istiyoruz. İlçe nüfusuna göre gelen ihbar sayısı yok denecek kadar az huzur ve güveni sağlamamızda sizlerin ihbarları bizim için çok önemli ihbar eden arkadaşlarımız dikkate alınmayacaklarını düşünmesin her ihbar mutlaka birimlerimizce dikkate alınacaktır. Emniyetimizin  Telsiz ve telefon konuşmaları denetim altında yapılan her ihbar değerlendiriliyor  gereği yerine getiriliyor.”

“ASILSIZ İHBARLARA DİKKAT”

Vatandaşlardan sürekli asılsız ihbarlar aldıklarını ve bu durumun kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirten Baş, “Vatandaş telefonla arıyor polis  arkadaşımıza, yetişin kaçıyor arabayla kaçıyor diyor ama kim kaçıyor? Nereye kaçıyor!  bilgi yok. Sizlerden özellikle şu hususlara dikkat etmenizi istiyorum ihbar yaparken mutlaka doyurucu ve detaylı bilgi ile ihbar yapın. Araçla yapılan suçlarda  mutlaka aracın plakasını alın şikâyet edeceğiniz kişiyi tanımıyorsanız mutlaka eşkâline iyi bakın. Bu detaylar bizlerin işlerini kolaylaştırdığı gibi kısa zamanda suçlu ile ilgili netice almamızı sağlar. Devletimiz sizlerin huzur ve güvende içinde olmanızı sağlamamız için bizlere para veriyor. İşimiz sizlerin huzur ve güven içinde yaşamanızı sağlamaktır. Sizleri sıkıntıya sokacak herhangi bir durum konusunda bizlere gelemiyorsanız değerli mahalle muhtarlarımızla paylaşın”

APARTMANLARA VE SİTELERE  KAMERA SİSTEMİ TAKILMALI”

Sitelerde  oturan insanlara binalarda  meydana gelebilecek, hırsızlık ve benzeri suçlara karşı güvenlik kameraları takılması çağrısında bulunan Baş, “Apartmanlarda meydana gelebilecek suçların failini bulabilmemiz için, apartman girişlerine mutlaka kamera sisteminin takılması gerekiyor. Kamera sistemini kurmak pahalı bir işte değil, küçük paralarla büyük olayların önlenebilecek. Takılacak kamera sistemi ile suçla mücadelede caydırıcılıkta ön plana çıkabilir. Kamera sistemi kurulan site ve apartmanlara  kötü niyetli kişilerin taşınmasına bu şekilde engel olunabiliyor.”