Gökçebey'de esnaf ve pazar yeri ziyaretinin ardından, Çaycuma'da köy pazarını ziyaret ederek halkın sorun ve taleplerini dinleyen Turpcu, halkın ve ülkenin sorunlarını çözebilecek programa, vizyona ve kadrolara sahip tek partinin CHP olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin temel sorunlarına kalıcı çözümler getirmek için CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Seçim bildirgesinde "Önce Türkiye" dediklerini hatırlatan Turpcu, ülke çıkarlarını ve halkın sorunlarını öncelik bilen bir anlayışın ancak CHP İktidarıyla mümkün olduğunu söyleyerek "Huzurlu, güvenli, aydınlık bir geleceği birlikte kurmak için halkımızdan destek istiyoruz. Ülkemizin geleceğinin terör, ekonomik kriz, siyasi istikrarsızlık sarmalında kaybolmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Toplumsal huzurun şuan Türkiye'nin gerçek anlamda ihtiyaçlarının en başında geldiğini söyleyen Turpcu, şunları ifade etti:  "Ülkemiz bir süredir karanlık ve zor günler yaşamaktadır. Terör ne yazık ki yeniden olağanüstü bir gündem maddesi haline gelmiş, toplumsal huzur ve barışımız ciddi bir tehlike altına girmiştir.  Türkiye'de insanlarımızın can güvenliğin sağlanması konusunda büyük sorun yaşanmaktadır. Toplumsal huzur şuan Türkiye'nin gerçek anlamda ihtiyacının en başında gelmektedir. Ülkemiz daha fazla kamplaşmayı kaldırabilecek bir halde değildir.

Sorunlarımız çok büyük ama geleceğe dair umudumuzu  asla kaybetmemeli ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sonuna kadar korumaya devam etmeliyiz. CHP bunu gerçekleştirebilmek için kararlılıkla ve tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir. Çocuklarımıza barış içinde bir ülke bırakmak bizim boynumuzun borcudur.

Türkiye'nin hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye ve özgürlüğe dayalı tam bir iç ve dış barışa ihtiyacı var, yani “Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini hayata geçirmeye ihtiyacımız var. Bu ilke bizim sonuna kadar bağlı kalmamız gereken başlıca yol haritamız olmalıdır.  

CHP iktidarında, farklı düşünen herkesi sahiplenerek, ayrıştırıcı değil birleştirici olacak ve herkesi kucaklayan bir siyasi anlayışı hakim kılacağız. CHP İktidarında, hiç kimseyi ayrıştırmadan, bölmeden, toplumu germeden bu güzel ülkede hepimiz huzur içinde, barış içinde yaşayacağız, kardeşçe yaşayacağız. 

Bu nedenle şimdi CHP`yi iktidar yapma zamanıdır. Çünkü ülkemizin ve insanlarımızın tek umudu ve tek güvenli adresi Cumhuriyet Halk Partisi`dir. Bu güzel ülkeyi yaşanacak bir Türkiye yapacağız. Bizim bütün çabamız bunun içindir.



"Sosyal Devleti ayağa kaldıracağız, CHP İktidarında herkesin kendini güvende hissettiği, aydınlık bir Türkiye`yi birlikte kuracağız” 

"CHP iktidarında yoksulu olmayan ve işsizi olmayan bir Türkiye vaad ediyoruz, biz toplumsal refahı tabana yayacağız, ülkemizin kazanımlarının hakça bölüşüldüğü bir anlayışı getireceğiz" diyen Turpcu, CHP İktidarında "Sosyal Devlet anlayışının ayağa kaldırılacağını, bunun gereği olarak da toplumun her kesiminden vatandaşların rahat bir yaşam sürmesi için bütün olanakların hayata geçirileceğini söyledi. 

Halkın kendi gündemine ve hayata dair gerçeğine döndüğünde bir çok sorunla karşı karşıya olduğunu söyleyen Turpcu, bütün bu sorunlara Cumhuriyet Halk Partisinin çözüm önerileri getirdiğini belirterek, "her kesimden vatandaşımızın sorunlarını çözeceğiz, bizim Projelerimizin hepsi gerçekçi ayağ​ı yere basan projelerdir. CHP İktidarında herkesin kendini güvende hissettiği, aydınlık bir Türkiye`yi birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.

Projelerden öne çıkan başlıkları da paylaşan Turpcu şunları ifade etti:

• Asgari ücreti 2016 yılında net 1500 TL yapacağız.

• En düşük emekli-dul ve yetim maaşı 1.500 lira olacak.

• Hiçbir hanenin geliri 720 TL’nin altına düşmeyecek.

• Aile Sigortası desteklerini kadınlara yapacağız. Her çocuk, 18 yaşına dek sağlık, beslenme, sosyal ve kültürel gelişim fırsatlarından gerektiği şekilde yararlanabilecek. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

• Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz.

•Taşeron uygulamalarına son verilecek, işçiler mağdur edilmeyece.  Kamuda çalışan taşeron işçileri kamuya geçirilecek.

• 31 Temmuz 2015 tarihine kadar bankacılık sisteminde sorunlu hale gelen kredi kartı ve bireysel kredilerin faiz borçlarının en az %80’ini sileceğiz.  Kalan borcu yeniden yapılandırılarak 5 yıla yayacak ve yurttaşlarımıza ödeme kolaylığı sağlayacağız.

• Çiftçinin üretim amaçlı kullanacağı mazotun litresini 1,80 TL’ye düşüreceğiz.

• Tarım sektöründe kendi işinde çalışanların sosyal güvenlik primlerini 30 yaşına kadar Hazine’den karşılayacağız.

• Üniversite harçlarını tamamen kaldıracağız.

• Yurt sorununu, en fazla iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa ederek bir yıl içinde çözeceğiz.

• Askerlik süresini kısaltacağız. Öğrencilerin askerlik hizmetlerini yaz tatillerinde üçer aylık dönemler halinde tamamlayabilmesini sağlayacağız.

• “Eşit işe eşit ücret” ilkesini temel alacak, kamu çalışanları arasındaki ücret adaletsizliklerini ve ek ödeme farklılıklarını gidereceğiz.

 

"13 Yıldır Zonguldak için hedefler hep küçültüldü, Zonguldaklının hep daha azla yetinmesi istendi. Ancak biz bu çarkları kırmakta kararlıyız"

Zonguldak özelinde de önemli açıklamalarda bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 13 yıldır geçen her günün Zonguldak için kayıp olduğunu ifade ederek şunları söyledi: 

"Cumhuriyet kenti Zonguldak 13 yıldır küçülüyor. Çünkü Zonguldak göç veriyor. TTK tarihinin en az sayıda işçisiyle en düşük üretimini yapar hale geldi,  buna rağmen her fırsatta bir bahane yaratıp üretimi durduruyorlar.

Karadon, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk’tan sonra dün de Kozlu’da üretimi durdurdular. İşçi almamak için can güvenliğini bahane ediyorlar.

Başta Genel Maden İşçileri Sendikası olmak üzere konuyu takip eden herkes bu duruma tepki gösteriyor. Çünkü bunların niyetinin ocakları kapatmak olduğu düşünülüyor. Zonguldak halkı bunu biliyor ve CHP’ye sahip çıkıyor.

Biz en az 3 milletvekili çıkartacağımıza inanıyoruz. 4 çıkartmak için gece gündüz çalışıyoruz. Lütfen siz de bu gerçekleri eşinize dostunuza anlatınız, çoluk çocuğumuzun geleceğini kurtaralım. 

Başlıca sorunlarımızdan bir diğeri  yollarımız. Zonguldak’a karadan, demiryolundan, havadan ve denizden ulaşım engelleniyor. "

CHP İktidarında Zonguldak'ın bu durumunu değiştirmek için ciddi çalışmalar yapacaklarını belirten Turpcu şu açıklamalara yer verdi:  

"Öncelikle İstanbul ve Ankara kara yolları bitirilecek. Zonguldak-Ereğli, Zonguldak-Çaycuma-Gökçebey- Devrek Karayolu ağını CHP İktidarı tamamlayacak.  Şehir içi geçiş tünelleri bitirilecek. Demir yolu çalışmaları süratle tamamlanacak.   Hava alanı çalışır hale getirilecek. CHP iktidarında Filyos masal olmaktan çıkacak. Doğa tahrip edilmeden, tarihsel doku bozulmadan,  verimli toprakları koruyarak yepyeni bir vadi kuracağız. Çaycuma Bölgemiz Filyos Vadisiyle Anadolu’nun göz  bebeği olacak. TTK’ya acilen 3 bin işçi alınacak daha sora 5 bine  tamamlanacak. TTK’da eşit işe eşit ücret verilecek.

Zonguldak CHP iktidarında büyüyecek, gelişecek işsizimiz iş bulacak, göç duracak. Türkiye’nin ve Zonguldak’ın CHP’ye ihtiyacı var. Türkiye’nin birleştirici gücü CHP Türkiye’yi yönetmeye hazır. Türkiye'yi ve Cumhuriyet Kenti Zonguldak’ı yeniden ayağa kaldırmak için gelin CHP’yi İktidara taşıyalım."