Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden biri olan Alaplılı Jandarma Onbaşı Mücahit Coşkun'un cenazesi yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşları ve dualar eşliğinde yapılan törende ailenin talebi doğrultusunda slogan atılmadı.

Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit düşen askerlerin cenazeleri Gata'da düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine gönderildi. Jandarma Onbaşı Mücahit Coşkun ve Jandarma Onbaşı Emrah Kartal'ın cenazesini taşıyan askeri helikopter Çatak köyündeki futbol sahasına indi. Coşkun'un buradan alınan cenazesi Alaplı Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile baba evine getirildi. Baba evine yakınları dışında vatandaşların girmemesi için çember oluşturulurken yapılan anonslarla da slogan atılmaması ve cenazenin alkışlanmaması istendi.

Cenaze törenine şehidin yakınları ve ailesi, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Sakarya 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Yalçın Enç, Ereğli ve Alaplı Kaymakamları, belediye başkanları, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Şehidin 10 aylık kızı Ayşe'nin babasının tabutunun başına getirilirken cenaze törenine katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze daha sonra top aracı ile futbol sahasına getirildi ve burada tören düzenlendi. Cenaze namazı öncesi baba Şeref Coşkun tarafından bir yakınına okutturduğu metinde, cenazenin siyaset yeri olmadığını belirterek, "Slogan atılmasını istemiyoruz. Şehidimizi dualarla uğurlayacağız. Yaşanan olayda ihmal varsa yüce devletimiz ve adaletimizin hesap sormasını istiyorum. Üzüntümüzü paylaşan bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

İl Müftüsü Refik Bulut da cenazede sloganlar atılmasının şehidin huzurunu kaçıracağını, dualar ve tekbirlerle uğurlanması gerektiğini belirtti. Bulut tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, vatandaşların omzunda köy mezarlığına kadar taşındı ve burada tabutla toprağa verildi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar ile Genelkurmay Başkanlığı'nın ismi yazılı çelenkler yeraldı.

Çatak köyüne giriş çıkışlar kontrol altına alınmaya çalışılsa da dar olan yollarda sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Cenazeye gelenlerin araçlarını yol üzerinde bırakması trafiği kilitledi. Cenaze töreni bitmesine rağmen yaklaşık 40 dakika vatandaşlar yolun ulaşıma açılmasını bekledi.