Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayıs 2010'daki patlamanın ardından 8 ay sonra cesedi çıkartılan madencilerden Dursun Kartal ve Engin Düzcük'ün cenazeleri defnedildi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınan Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cenazeleri TTK'ya ait cenaze nakil aracıyla Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki evlerinin önlerine getirildi. Tabutlara sarılan aileler ağıtlar yaktı. Cenazeler evlerin önlerinde Kur-an-ı Kerim ve dualar okunmasının ardından aile kapristanında defnedildi.

Cenaze törenine çok sayıda siyasi katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkan yardımcıları İzzet Çetin ve Süheyl Batum, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, belediye başkanları ve parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.