Çaycuma'da KESK ve Kamu-Sen üyesi kamu emekçileri, çarşı merkezinde yaptıkları eylemle 25 Kasım'da birlikte greve gideceklerini açıkladılar.
Çaycuma çarşı merkezinde farklı işkollarından KESK ve Kamu-Sen üyelerin katılımıyla yapılan eylemde KESK Çaycuma bileşenleri adına Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol ve Kamu-Sen adına da Türk Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Zerrin Güneş tarafından açıklama yapıldı.
Her iki konfederasyon adına yapılan açıklamalarda işyerlerinde ve Çaycuma genelinde 25 Kasım grevinin KESK ve Kamu-Sen'in birlikte örgütleyeceği belirtildi. Tüm kamu emekçilerinin, emek örgütlerinin ve Çaycuma halkının greve katılımının ve desteğinin istendiği eylemde sık sık "Toplu sözleşme hakkımız, grev silahımız", "AKP şaşıma sabrımızı taşırma", "Direne direne kazanacağız, "Parasız eğitim, parasız sağlık" sloganları atıldı.
Eylemde KESK Çaycuma bileşenleri adına konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, krizin yarattığı tahribatın ağır biçimde sürdüğünü belirterek, "Çalışanlar işten atılıyor, işsizlik, yoksulluk ve açlık içinde yaşayanların oranı sürekli büyüyor. Emekliler mağdur, çiftçiler, küçük üreticiler ve esnaf can çekişiyor. SSGSS yasasıyla, kamu personel reformuyla, katkı paylarıyla emekçilerin mevcut hakları budanıyor. Arkası kesilmeyen zamlarla halkın sefaleti her geçen gün artıyor. Eğitim ve sağlık adım adım paralı hale getiriliyor. Primini ödemeden, katkı payı ödemeden, muayene ücreti ödemeden, ilaçta üzerimize düşeni ödemeden muayene olamıyoruz. Sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarımıza kaynak sağlansın diye ödediğimiz vergiler borç faizlerine aktarılıyor" dedi.
2001 yılında açıklanan AKP'nin Parti Programında kamu emekçilerine grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hakkın verileceğinin belirtildiğini vurgulayan Akyol, gelinen noktada hiçbir somut adımın atılmadığını söyledi. 
"Temel tüketim maddelerinden vergi alınmaması, ilaçta katkı payı, sağlıkta katılım payı adı altında alınan paraların kaldırılması, eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm kamusal hizmetlerin nitelikli, ulaşılabilir ve parasız olması; Bütçeden eğitime yeterli pay ayrılması, okullara ödenek verilmesi; Sözleşmeli, geçici çalışmaya son verilmesi ve kadrolu, iş güvenceli çalışmanın esas alınması;  KEY hesaplarında biriken paraların eksiksiz ödenmesi, Ek ders sorununun çözümü; Vergide adalet sağlanması, herkesten kazancına göre vergi alınması, emekçilerin gelir vergisinin 10 puan düşürülmesi; Herkese iş, çalışana iş güvencesi ve sosyal güvence sağlanması; İnsanca yaşayacak ücret; Krizin bedelini ödememek; Haklarımıza, geleceğimize sahip çıkmak ve grevli toplu sözleşmeli bir sendika yasası için GREVE gidiyoruz." diyen Akyol, "KESK ve Kamu-Sen olarak 25 Kasım 2009 tarihinde hükümeti son kez uyaracağız ve bir günlük uyarı grevine gideceğiz. İşyerlerinde ve Çaycuma'da grevi birlikte örgütleyeceğiz, taleplerimizin gerçekleştirilmesi için 25 Kasım'da hayatı durduracağız" dedi. 
Kamu-Sen adına konuşan Türk Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Zerrin Güneş yaptığı konuşmada; "AKP iktidarları 7 yıllık dönemde tarihte görülmemiş yanlışlara imza atmışlardır. AKP iktidarına sesleniyoruz; Sizin döneminizde cumhuriyetin kazanımlarının hırpalanmasına göz yumdunuz. Özelleştirme yoluyla milletin malını peşkeş çektiniz. Tam 147 bin kamu çalışanını özelleştirme mağduru haline getirdiniz, onları perişan ettiniz. Memura grev-toplu sözleşme sözü verdiniz ama sonra unuttunuz. Çalışanlara milli gelirden pay vermediniz; büyümenin kaymağını küresel sermayeye dağıtmaya devam ediyorsunuz. Uyguladığınız istihdam ve ücret politikalarıyla memurun hayatını karartınız.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2010 yılında da memura, emekliye onur kırıcı yüzdelik oranları aylık zam olarak reva gördünüz. Hükümetin grev ve toplu sözleşme hakkımızı kullandırmayışına, onur kırıcı ücret adaletsizliğine, sağlığın ve eğitimin paralı hale getirilmesine, memurların, emeklilerin açlık ve yoksulluk sefaletine mahkûm edilmesine, kazanılmış hakların daha fazla geriye götürülmesine, aşağılanmaya, yandaş kayırmacılığına, ayrımcılığa, 'dur' demek için Türkiye Kamu-Sen ile KESK güçlerini birleştirerek 25 Kasım 2009 tarihinde 1 günlük iş bırakma uyarı eylemini ülke genelinde beraber yapacalardır. Tüm Kamu Çalışanlarını ve emek örgütlerini 25 Kasım 2009 da yapılacak 1 günlük ortak iş bırakma eylemine katılmaya ve destek vermeye davet ediyoruz.  Taleplerimizin karşılanması çerçevesinde, sesimizin duyulduğu her noktada yanlış uygulamalara son vermek, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak üzere, eylemlilik sürecini başlatmış bulunuyoruz" dedi.