Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, sendikanın yetkili olduğu HEMA Kandilli ve Amasra İşletmelerinde grev kararı alındığını açıkladı. GMİS Genel Merkez Yöneticileri, maden ocağına işçiler girmeden alınan grev kararını işçiye duyurdu.

HEMA Kandilli Kömür İşletmelerinde vardiyaya girecek işçilere seslenen sendika yöneticileri, 28 Haziran 2013 tarihinde grev kararını uygulamaya koyacaklarını duyurdu.

 

GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve Şube Yöneticilerinin katıldığı görüşme ile ilgili açıklamada bulunan Sendika Şube Başkanı Mutlu şunları söyledi:

“700 Kandilli’de 400’de Amasra’da olmak üzere bin 100 işçimizi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştır. Sendika olarak daha önce grev kararı almıştık ve bu karar işverene bildirilmişti. Aradan geçen süre zarfında olumlu hiçbir gelişme olmadı. Sendikamız 28 Haziran 2013 günü grev kararını uygulama kararı almıştır. Söz konusu 28 Haziran tarihine kadar işveren ile anlaşılamama durumunda üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Biz sözleşmenin yine masada bitirilmesinden yanayız”