Türk Metal Sendikası ile Erdemir'in temsilcisi MESS arasında devam eden ve Erdemir'de çalışan 4 bin 800 işçiyi kapsayan 25. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde grev kararı alındığını hatırlatan Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, arabulucu döneminde de uzlaşma ortamı sağlanamadığını ve yasal süreç olarak grev kararı uygulanacağını belirterek, “Ancak bu sürede işveren kanadından gelecek görüşme talepleri de mutlaka değerlendirilecektir. 60 Günlük yasal süreç de başlamıştır” dedi.

Sendika ilan tahtalarına grev kararının asıldığı, işçilere de süreç ile ilgili bilgilerin aktarıldığı öğrenilirken Sendikanın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda alınan karar şu şekilde açıklandı:

Sendikamızın yetkili olduğu ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Üyesi Uzunkum Caddesi No:7 Karadeniz Ereğli adresinde kurulu Erdemir Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. iş yeri için MESS ile yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinden sonuç alınamamıştır. Bunun üzerine gereken kanuni prosedür işletilmiş olup, resmi arabulucu döneminde de anlaşma sağlanamamıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün bu hususu belirtilen ve 10.06.2013 tarihinde sendikamıza tebliğ edilen 05.06.2013 gün ve 94845021-915.3.4-3875 sayılı yazısına istinaden 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 60. Maddesinde öngörülen sürede, kanunun ilgili maddelerinde de yer alan hükümlere uygun olarak grev kararı alınmasına, alınan grev kararının ilanı ile iş bu grev prosedürünün ikmal etmeye Karadeniz Ereğli Şubemiz Yetkili kılınmıştır. Yönetim kurulumuz, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun ilgili maddesinde yer alan hükümlere uygun olarak grevin başlama tarihini bilahare bildirecektir.”