Kdz. Ereğli Abdi Köyü sakinleri, greyder gelmemesi üzerine 1 kilometrelik kar sebebiyle kapanan yolu kendi imkânları ile açtı. Köyün yaşlısından gencine kadar herkes kürekle kar attı. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, kar yağışında ilk olarak ana arterleri açtıklarını söyledi. Abdi Köyü Kargalar Mahalle-si'nde oturan halk, mahallelerini ana yola bağlayan 1 kilometrelik ara yoldaki karları kendi imkânlarıyla temizliyor. 25 hane ve 150'ye yakın insanın yaşadığı, 7'den 70'e herkesin katıldığı çalışmalar sonucu yoldan ancak patpatlarla çıkabildiklerini kaydeden köy halkı, hastaları için beklemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinden Yusuf Şen, uzun süredir yollarının kapalı olduğunu, sadece ilk kar yağdığında greyderin bir kez gelip mahalle yolunu açtığını söyledi. Şen, Yaklaşık 1 aydır kar altındayız. Şu ana kadar köyümüze daha bir kez greyder geldi. Ondan sonra biz de başvurmadık. Köy hizmetlerinin görevini yapması gerekir. Normalde sadece buraya değil, ana yola da gelmiyorlar. Gençlerle birlikte toplanıp mahalle yolumuzu açıyoruz. 15-20 arkadaşla birlikte sabahtan bu yana temizlik yapıyoruz. dedi. Köyün yaşlılarından İsmail Şengül de 25 günden bu yana hastası olduğunu, Ereğli'de bekletmek zorunda kaldığını söyledi.

"ÖNCE ANA ARTERLER AÇILIYOR"

Abdi köyü Kargalar Mahallesi'nde yaşanan bu olaylar sonrasında, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay bir açıklama yaparak, kapanan köy yollarında önceliği ana arterlere verdiklerini söyledi. Çay, açıklamasında, Bize şu ana kadar gelen bir bilgi olmadı. Kar yağışı sonrasında bizler köyler arasındaki bağlantıyı sağlamak için ilk olarak ana arterleri açıyoruz. Daha sonra ara mahalle yollarına giriliyor. Bununla birlikte vatandaşlarımızın bizlere durumlarını bildirmeleri lazım. Ayrı bir ekibimiz, kapalı köylerdeki hasta ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız için kurtarma çalışması yapıyor. Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak bizlerin öncelikli görevidir. Ancak az önce de dediğim gibi önce ana arterler açılıyor. Daha sonra ara yollar açılıyor. Dün akşam başlayan kar yağışında açtığımız ana yollar yeniden kapandı. dedi.