Bursa'da meydana gelen ve 19 işçinin hayatını kaybettiği grizu faciasının yaşandığı dakikalarda Zonguldak'ta da büyük hareketlilik yaşandı. Göçükte kalan işçileri kurtarmak amacıyla Zonguldak'ta hazırlık yapan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı kaza kurtarma ekipleri, yaklaşık 3.5 saat helikopter bekleyişinin ardından karayolu ile hareket etti. Facianın ardından 9'arlı iki grup halinde oluşturulan 18 kişilik Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı kaza kurtarma ekibi, tam teçhizatlı halde gece 23.00 sıralarında Zonguldak Kemal Köksal Şehir Stadı'na geldi.
Gönderilecek helikopteri bekleyen ekipler, yaklaşık 3.5 saatlik bekleyişin ardından araçlarına yükledikleri teçhizatla birlikte karayolu ile bölgeye hareket etti.
Zonguldak İl Savunma Müdürü Ahmet Güngör, madencilerin hava muhalefeti nedeniyle karayolu ile çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Bursa'nın yüksek dağlarında yoğun sis nedeniyle hava yolculuğuna elverişli olmadığını belirten Güngör, "İçerisinde teknisyenler ve işçilerden oluşan toplam 18 kişilik 2 ayrı ekip, teçhizat ve donanımları ile birlikte kurtarma çalışmalarına katılmak üzere karayolu ile hareket etti. Hava muhalefeti nedeniyle beklenen helikopter gelmedi" dedi.
BAKAN'DAN YANIT
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'de Zonguldak'tan TTK ekibinin helikopter ile getirilmesinin sis engeline takıldığını belirterek, ''Tahmin üzerine konuşmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Yalnız Zonguldak'tan gelecek kurtarma ekipleriyle ilgili bir spekülasyon yapıldı. 19.30'da hadise olduktan sonra 20.45'te hadiseyi ancak öğrenebildik. Hadiseyi öğrendikten sonra hemen müdahale ettik. Daha sonra Tunçbilek'ten 20 kişilik bir ekip buraya ulaştı. Zonguldak'taki ekip hazır halde bekliyordu. Helikopterle getirmeyi planlıyorduk. Sis olması sebebiyle helikopter havalanamadı. Ankara'dan helikopterler bir umutla Zonguldak'a havalandılar. Oradan ekibi alıp buraya gelmeyi ve en yakın yere konmayı planlıyorlardı. Maalesef Zonguldak'a ulaşamadılar, sis nedeniyle geri dönmek zorunda kaldılar. Zonguldak'taki arkadaşlar kara yoluyla çıktılar, buraya ulaşmaya çalışıyorlar. Ama büyük ihtimalle onlara ihtiyaç kalmadan buradaki ekiplerimizle aşağıdaki işçilerimize ulaşacağımızı zannediyorum" sözleri ile yanıtlamıştı.