Kdz.Ereğli de  engellilere hizmet veren sivil toplum örgütleri  ve özel eğitim ve rehabilitayon merkezlerinin işbirliğinin  devam ettiği açıklandı.

Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Hasan Eroğlu Koordinatölüğünde, 75 .Yıl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu ve Dernek Başkanı Nagehan Müftüoğlu, Müdürü Turgay Birinci, Fizyotem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Şenol Bahadir, Müdürü Burak Bahadir,  İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fikri Eroğlu ve Duyan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emel Bahadir dan oluşan grup ; Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine   yeni atanan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Halil Arslan’I ziyaret etti. Arslan’a Yeni görevinde başarı dilekleriyle birlikte engellilerin rapor alırken karşılaştıkları sorunlar da görüşülürken,  Başhekimin  kurallar çerçevesinde engelli vatandaşlara hertürlü kolaylığın gösterileceğini ifade ettiği bildirildi.

Grubun ziyaretleriyle ilgili şu açıklama gönderildi:

Aynı gün  saat 14.00 de Grup ; 2. Ziyaretini yine engellilerin eğitimi için eğitim elemanı yetiştiren Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Özel Eğitim  Bölümü ne yapılmıştır.

Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç Dr. Emre ÜNLÜ, Dr.Buket KISAÇ ve Arş.Görevlisi Gamze KAPLAN ile  İlçemizde Özel Eğitim alanının nasıl geliştirilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunulmuştur.

İlçemizde Rehabilitasyon Merkezleri,Özel Eğitim Bölümü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ne tip çalışmalar yapılabileceği değerlendirilmiştir.

Aynı gün saat 16.00 da  3. Ziyaret İlçe Jandarma Komutanlığına yeni atanan J.Yzb.Erkan BÜLBÜL’e yapılmıştır. Köylerimizde yaşayan  engellilerimize ve engellilerimizi taşıyan araçlarımıza destek olunması konusu görüşülmüş  Komutan; yasalar çerçevesinde hertürlü yardıma hazır olduklarını belirtmiştir.