Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık Ankara’da gerçekleştirilen Gümrük ve Turizm İşletmeleri 2014 yılı Olağan Genel Kurulu’na katıldı.


Genel kurulda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da GTİ’nin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. 
Kurulda, Hisarcıklıoğlu geçtiğimiz günlerde Edirne’de Kapıkule TIR Parkı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Maalesef Edirne TIR kuyrukları ile gündeme geliyordu. Biz yaklaşık 6 yıl önce bu araziye TIR Parkı yapmak istedik ama maalesef bürokrasiyi aşamadık. Nihayet uzun uğraşların sonunda izni aldık temeli attık. İnşallah 3 ay içerisinde de bitecek ve hizmete girecek ve oradaki bu kötü görüntüden kurtulmuş olacağız” dedi. Hisarcıklıoğlu gümrük kapılarının modernizasyonunun Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyaya örnek gösterildiğini belirterek, “BM’nin rol model gösterdiği Türkiye’den tek proje. Bütün dünya devletlerine diyor ki BM, kapılarını modernize edeceksen Türkiye gibi yap” ifadesini kullandı.GTİ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız da konuşmasında organizasyonu tamamlanmış olan Habur, Cilvegözü, Kapıkule, Hamzabeyli, Sarp ve Nusaybin gibi yerlerin işletmesine devam ettiklerini hatırlatarak, uygulama sözleşmesi tamamlanmış olan Esendere, Çıldır-Aktaş, Dilucu ve Halkalı Gümrük İdarelerinin inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.
Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık genel kurul sonrasında şirketin Türkiye’nin modern yüzünü dünyaya açılan sınır kapıları ile gösterdiğini belirterek başarılarının devamını diledi.