Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ’nin (GTİ) 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu TOBB Birlik Merkezi Sosyal Tesisleri’nde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi. TOBB ve Çaycuma TSO gibi 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan şirketin Genel Kuruluna Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rifat Sarsık da katıldı. 

 

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ
Konuya ilişkin Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan yazılı açıklama şu şekilde: 2013 yılının değerlendirildiği genel kurulda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu GTİ’nin başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, yapılan gümrük kapısı modernizasyonlarının Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyaya örnek gösterildiğini söyledi. Konuşmasında GTİ olarak dünyada bir ilki başardıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, gümrük kapılarının modernizasyonunu yap-işlet-devret modeliyle yapan ilk ülkenin Türkiye olduğunu bildirdi.  TOBB Başkanı, 7 yıl önce gümrük kapılarının halini görenlerin bugün tanıyamadıklarını belirtirken katılımcılara “Sizlerle beraber ülkemize dünyanın en güzel gümrük kapılarını kazandırdık” diyerek GTİ’nin esas amacını; ihracatçının, gümrük kapılarında yaşadığı sıkıntıları giderip daha güzel ve modern şartlarda gümrük şartlarına sahip olabilmesi diye açıkladı ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirecekleri projelere ilişkin de bilgiler verdi.

 

GÜMRÜK AÇIKLAMASI
GTİ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız  konuşmasında şirketin çalışmaları hakkında hissedarları bilgilendirirken, alt yapı yatırımlarına devam ettiklerini ve yeni projelerle daha çok çalışacaklarını anlattı. Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık da GTİ’nin ülkemiz ekonomik hayatı için çok önemli olan gümrük kapılarını iyileştirme, yenileme ve işletme yoluyla modernize ettiğinin altını çizerek “Ülkemiz ekonomisi için bu kadar önemli bir işlevi başarıyla yerine getiren Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. bu görevine layıkıyla devam edecektir. TOBB öncülüğünde kurulan ve ilk günden itibaren ortağı olmaktan onur duyduğumuz şirketimizin her geçen gün ülkemizin yüzakı olan işleriyle başarılarını artırarak sürdürecektir” dedi.                
 

 

(Haber Merkezi)