Karadeniz Ereğli'nin 10-15 mil açıklarında Malta bandıralı kuru yük gemisinin battığı ve 11 mürettabatının ise flikalara atlayarak kurtulduğu öğrenildi.

Ukrayna'dan yüklediği gübreyi Arnavutluk'a götüren geminin açık hava ve fırtınanın olmadığı koşullarda su aldığı için battığı yolunda ilk bilgiler gelirken, gemideki mürettebat flikalara atlayarak kurtulduğu ve mürettabatın bir başka ticari gemi tarafından kurtarıldıktan sonra Sahil Güvenlik ekiplerine açık denizde teslim edildikleri ve bu mürettabatın sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Kdz. Ereğli'ye getirildikleri öğrenildi.

Gemideki yük ile ilgili olarak çelişkili bilgiler gelmesi ve en sonunda da gübre yüklü (gübre de kimyasal) açıklamalarının gelmesi endişe yarattı. Mürettebatın getirileceği Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde tüm personel maske takarak alarma geçerken, gemideki yük konusunda sağlıklı bilgi olmaması ve geminin de fırtınanın olmadığı bir hava koşullarında batması akıllara bir yığın kuşku getiriyor.

Emma isimli kuru yük gemisi, Ereğli'nin 15 mil açıklarında bilinmeyen bir sebeple su almaya başladı. Geminin acil sinyal göndermesi üzerine Karadeniz Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik ekipleri ve fırkateynleri geminin bulunduğu noktaya giderek 8'i Türk, 2'si Gürcü, 1 Suriyeli olmak üzere 11 kişiyi filikalarla kurtardı. Bölge Komutanlığının içerisinde bekletilen ambulanslarda yeralan doktorlar tarafından kontrolleri yapılan 11 kişide ciddi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Sabahın ilk saatlerine kadar Bölge Komutanlığında ifadeleri alınan 11 kişi daha sonra Ereğli’deki bir otele yerleşti.