Zonguldak ve ilçelerindeki Muhtarlar Derneği başkanları Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e nezaket ziyaretinde bulundular.

Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Devrek Muhtarlar Derneği Başkanı Muhterem Benli, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Gökçebey Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Akdemir, Kozlu Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Oda ve Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal’ın ziyaretinde, bölgesel sorunlar üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Dernek başkanlarına teşekkür etti. Başkan Tekin, Alaplı Belediyesi olarak muhtarlara her zaman yardımcı olduklarını ifade ederek, “İmkanımız olduğu sürece, muhtarlarımızın taleplerini geri çevirmemeye çalışıyoruz. Kum, çakıl, su gibi ihtiyaçlarını karşılayarak, kanalizasyon ve iş makinelerimizi köylerimizin hizmetine sunuyoruz. Muhtarlarla güçlü bir iletişimimiz var. “ dedi.

Zonguldak’ın “bütünşehir” veya “büyükşehir” olmasının Zonguldak açısından büyük bir felaket olacağını yineleyen Başkan Tekin, “Bu uygulamanın Zonguldak’a hiçbir faydası yoktur, aksine büyük zararları vardır. Hizmetler aksayacak, büyük sıkıntılar yaşanacaktır. Bu noktada, hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın siyasetçisiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla herkesin güçbirliği yapması gerekir. “ dedi.

Muhtarlar Derneği başkanları da, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e teşekkür ederek, sorunların birlik ve beraberlik içinde hareket ederek çözülebileceğini ifade ettiler.  Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, bütün ilçeleri dolaşarak Kaymakam ve Belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Bu ziyaretlerimizden çıkardığımız sonuçları, sorunları bir rapor halinde Sayın Cumhurbaşkanımıza aktaracağız. Büyükşehir olan yerlerde tabii büyük sıkıntılar yaşanıyor, hele hele Zonguldak, birlik ve beraberlik içinde anlatmamız gerekiyor. Sıkıntılara değineceğiz, değinmezsek vebal altında kalırız” Dedi.