Konuya ilişkin AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'den gönderilen açıklama şu şekilde: "AK Parti Milletvekili Çaturoğlu, Hastane ziyaretlerine Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Başkanı Fatih Çakır ve partililerle birlikte ilk olarak Karadeniz Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile başladılar. Milletvekili Çaturoğlu, Belediye Başkanı Uysal ile İlçe Başkanı Çakır,  bulundukları Hastanede çalışanlara kolaylıklar, vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini ileterek, Halk oylamasında “EVET” desteğini istedi.

Milletvekili Çaturoğlu, Hastane ziyaretlerinde, vatandaşların yararına üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını dile getirerek şunları kaydetti; Bu ziyaretimizde de hem vatandaşlarımızla hem de hastane çalışanlarımızla bir araya geldik. Bizler vatandaşlarımıza en iyi şekilde Halk oylamasında “EVET” desteğin önemini anlatıyoruz. 18 Maddenin içerisinde olmayan başka konuları ortaya koymaya çalışanlar var. Muhalefetlerin amacı milletimizin kafasını karışmasını istiyorlar. Biz sadece, daha güçlü Türkiye ve istikrarın devamı için maddelerde bulunan konuları vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Bizim aldığımız izlenim çok güzel bir şekilde. İnşallah bölgemizde de “EVET” hakim olacak. Bizler vatandaşlarımızın yararına üzerlerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bunu da vatandaşlarımız görüyor. Halk oylamasında da güçlü bir destek verileceğini vatandaşlarımız gösteriyorlar.”  

Milletvekili Çaturoğlu ve İlçe Başkanı Çakır, Ereğli Belediyesi Başkan yardımcısı Ayhan Atay ile birlikte, tedavi gören Özel Anadolu Hastanesi Müdürü Şahin Elçi’ye ziyaret ederek geçmiş olsun geçmiş olsun temennisinde bulundular.

Karadeniz Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Özel Anadolu Hastanesi’nde Milletvekili Çaturoğlu ile İlçe Başkanı Çakır’a ziyaretlerinden dolayı Hastane çalışanları ile bir çok vatandaş teşekkürlerini sundular.


KÖY ZİYARETLERİ

Milletvekili Çaturoğlu ile İlçe Başkanı Çakır, akşam programında Zindancılar ve Osmanlar Köyü’ne gelişlerinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandılar.

Çaturoğlu ile Çakır’a Köylerde vatandaşlar, Türkiye’yi bölmeye kalkışan hainlere karşı sizlerle bir olduklarını belirterek, “Güçlü bir “EVET” oyu vermeye hazırız. Köyümüze hoş geldiniz” şeklinde sözlerle alkışlayarak desteklediklerini gösterdiler.

Milletvekili Çaturoğlu, köy ziyaretinde kalabalık vatandaş topluluğuna yaptığı konuşmasında özetle şunları kaydetti; “Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sağ olun var olun. Yapılacak 16 Nisan’da Halk oylamasında “EVET” desteğinizle Anayasa değişikliğinde CHP uzantısı vesayetçi sistemleri ortadan kalkacak. Ayrıca geçmişte iki başlılıktan Ülkemiz çok çekti. Cumhurbaşkanların, Başbakan ile yaptıkları kavgalar dillere destan. Onun için bu çift başlığın ortadan kalkması için de  Başbakan’ın yetkililerini, halkın seçtiği Cumhurbaşkanına vererek aynı zamanda yürütmenin başı olarak icraatın devamını sağlıyoruz. Meclis ne yapacak, kapanmayacak. Görevi de yasama sizin seçtiğiniz Meclis aynı zamanda da, Cumhurbaşkanını kontrol edecek. Yargıda hem tarafsız hemde bağımsız olacak. Kuvvetler ayrımı bu şekilde sona erecek. Onun için yalan, yanlış, hiç ilgisi olmayan konuları milletimize anlatanlara siz 18 maddelik Anayasa tasarısını okudunuz mu diye sorun. Ondan sonra hep beraber tartışalım diyin. Bu Avrupa’nın, Dünyanın Türkiye’ye karşı tutumlarına güçlü olmamız gerek. Onların gözünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, haçlı ordusunu durduran Selçuklu Sultanı Kılıçarslan gibi. Güçlü Türkiye istemiyorlar. Ama onlar ne yaparsa yapsın Bizim milletimizin de bir hesabı var. Bir başka bir şey de diyorlar ki, bu 18 madde geçerse Zonguldak Büyükşehir olacak mış, muhtarların hepsini görevden alınacakmış, 18 yaşında milletvekili olan erken emekli olacakmış diyorlar. Bu maddelerde Büyük şehir hadisesi yok. Cumhurbaşkanımızın muhtarlarla iyi bir araları var bunu buzulmasana yönelik söylemler yapılıyor.  Milletvekili de erken emeklilik konusunu söyleyenlerde dedikleri gibi olmadığını biliyorlar. 18 yaşında milletvekili olma hakkı verilen yeni anayasa maddede milletvekilliğini yapan bir kişinin ister iki, isterse 5 yıl yapsın yaşını bir de 9 bin prim doldurmadan hiç kimsenin emekli olma imkanı yok. İnsanların, muhtarların kafasını karıştırmak için söylenen yalan.  Bir başka bir şey de, ne görüyorsunuz bu iki başlı sistemden 15 yıldır AK Parti var. istikrar var. Demek ki parlamenter sistemde de oluyormuş bu diyorlar. “EVET” 15 yıldır AK Parti var, ama kavgalar görmedik. Geçmişte biliyorsunuz ki Süleyman Demirel ile Tansu Çiller, Turgut Özal, Ahmet Necdet Sezer- Bülent Ecevit, yada Mesut Yılmaz’ın dönemi gibi kavgalar görmedik. Bu istikrar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük siyaset adamlığı, liderlik anlayışındandır. Artık Türkiye’nin geldiği bu noktadan kavgalı ortamlara dönme lüksü yoktur. Onun için biz yeni sistemi her kes için getirmek mecburiyetimiz var. Kim gelirse gelsin kavgalar olmasın istiyoruz. Bu istikrar kurumsal hale gelsin diye Anayasa değişikliğini milletimize sunuyoruz. Kuyruklu yalanları utanmadan milletimize söyleyebiliyorlar. Onun için yalanlara inanmayın ve sizlerden destek bekliyoruz. Bizim de “EVET” çıkacağından hiç endişemiz yok.”

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, kendileri güzel duygularla karşılayan köy sakinlere teşekkür ederek özetle şunları söyledi;

“16 Nisan’da yüzyılımızı yönetim sistemine karar vereceğimiz bir halk oylaması var. Geleceğimize ilgilendiren bu halk oylamasında hep birlikte geçmişimizi bir değerlendirelim. Değerli hemşerilerim 15 senedir AK Parti döneminde  hayal denilen hizmetler getirildi. Bu hizmetler istikrarla geldi. Demek ki 30- 40 yıl öncelerinde istikrar olmuş olsaydı, bugün Avrupa’yı çoktan geçmiş, dünya ile yarışır olacaktık. Bu yeni Anayasa bizim için çok önemli. Niye önemli? Koalisyon dönemlerini bitiriyoruz. Koalisyon dönemlerinde milletin kazanımlarına oluyor. Yeni sistemi milletimiz yönetecek. Aksi takdirde faiz lobileri yönetecek. Seçilen hükümetlerde onlara hizmet edecek. Biz bu yüzden diyoruz ki, tek başına iş başına diyoruz. Aksi takdirde olan milletimize olacak. Ülkemizde 65 tane hükümet kurulmuş. Koalisyonlar varken zenginlerin dediği olmuş. Pijamayla Başbakanı karşılamışlar, birde bunu gazeteye bastırıp çok büyük işmiş gibi millete güç bizde demişler. O yüzden 16 Nisan akşamında sizlerden güçlü “EVET” desteği istiyoruz.”