BUGÜN BİZİM DOĞUM GÜNÜMÜZ:
Gazeteniz Önder; bugün 18. yayın yılına “merhaba” diyor. İlk sayısının yayımlandığı 22 Nisan 1992 tarihinden bu güne, yayınına kesintisiz devam eden Önder’in bu yeni doğum gününü, yine siz değerli okurlarımızla paylaşmanın coşkusunu yaşıyoruz.

ÖDÜLLER BAŞARIYA GELDİ:
Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumlulukları Bildirgesi’ndeki ilkeleri, mesleğin yol çizgisi olarak kabul eden ve bunu kamuoyuna da duyuran Önder’in, ulusal düzeyde kazandığı ödüller Zonguldak basınının da sesini ülkeye duyurdu.


Yılların rakamı 1992’i gösterdiğinde Kdz. Ereğli’de yeni bir gazete yayın hayatına başladı. Bu gazete, kendi tesisini “ilk ofset matbaa” olarak kurup yayın hayatına girdiğinde tarih ise 1992’nin Nisan ayının 22’sini gösteriyordu.

Mürekkep kokularıyla sarıp sarmalanmış ilk sayısının okuyucuya ulaştırılması heyecanını, tüm özverilerini ortaya koyarak yaşayan gazetemizin kurucularına, bir kez daha sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz 17 yılı geride bırakıp 18. yayın yılına girmenin coşkusunu yaşadığımız bu özel günümüzde.


Evet 22 Nisan’da bölge basınının yeni yüzü olarak yayına giren bu gazetenin adı Ereğli Önder’di. Adını aldığı “ÖNDER” ismine yakışır bir yayın anlayışı ile toplumsal konularda kamuoyu oluşturma misyonuna sıkı sıkıya sarılı olacağının açıklanmasından bu yana, gazetemizin arşivlerinde bu çizgide binlerce haber ve yorum örneği bulunduğunu ifade etmenin gururunu da yaşıyoruz.
Önder Gazetesi; toplumu ilgilendiren her konuda öncü ve önde olmanın farkını haber ve yorumlarına aktarırken, günlük haberciliğin o zor ve çileli mücadelesinden hiç gocunmayarak 17 yılı geride bıraktı.


Önder’in gelmiş geçmiş bütün kadrolarında en önemli ilke, basın ahlak kurallarının ödünsüz uygulanması olmuştur. Kasım 1999 yılında Türkiye’de ilk kez açıklanan ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan “Türkiye Gazeteciler Hak ve Sorumlulukları Bildirgesi”ne yerel düzeyde uyacağına söz veren Önder Gazetesi, 10 Ocak 2000 tarihinde ve Çalışan Gazeteciler Bayramı’nda dokuz sütun manşet atıp ve bildirgesinin tüm maddelerini de yayımlayarak yine bir ilke imza atmıştır. Kamuoyunun sesi olabilmenin onuruyla geride bırakılan yıllarda, ulusal düzeyde kazandığı ödüllerle bölgemizin sesini de Türkiye’ye duyuran Önder’in, internet dünyasındaki gücü de, yayınladığı haberler ve köşe yazarlarının özgür yorumlarıyla her geçen gün artmakta ve günlük ortalama 2000 okuyucuya ulaşarak dikkatleri bugünden çekmektedir.
Önder’i bugünlere okuyarak ve destek olarak taşıyan okurlarımızla olan gönül bağımız ve sessiz çoğunluğun sesi olabilmeyi sürdürme kararlılığımız, bölgemizin güçlü ve diri sesi olabilme heyecanımıza moral katıyor.


YAYGIN DÜZEYDE 7 ÖDÜL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile
Konrad Adenauer Vakfı’nın düzenlediği Yerel Basın Ödülleri
1998 - Birinciliği

Başbakanlık Basın Yayın ve
Enformasyon Genel Müdürlüğü
Anadolu Basın Özendirme Yarışması-2005
Fotoğraf Dalı Birinciliği

Başbakanlık Basın Yayın ve
Enformasyon Genel Müdürlüğü
Anadolu Basın Özendirme Yarışması-2006
Fotoğraf Dalı Üçüncülüğü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile
Konrad Adenauer Vakfı’nın düzenlediği Yerel Basın Ödülleri-2005
Övgüye Değer Ödülü

Başbakanlık Basın Yayın ve
Enformasyon Genel Müdürlüğü
Anadolu Basın Özendirme Yarışması-2007
Röportaj Dalı İkinciliği

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile
Konrad Adenauer Vakfı’nın düzenlediği Yerel Basın Ödülleri-2007
Fotoğraf Dalı Birinciliği

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile
Konrad Adenauer Vakfı’nın düzenlediği Yerel Basın Ödülleri-2008
Fotoğraf Dalı Birinciliği