Kdz. Ereğli’de yaşayan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu  emekli öğretmen Hacer Terekli,  Dünya Ebru Günü nedeniyle Gaziantep’te 2. Kez düzenlenen "ZEUGMA SESLER ve RENKLER EBRU SERGİSİ"ne “Bülbül Yuvası” eseriyle katıldı.

14 Eylül’de açılan ve Türkiye’nin dışında Avustralya, ABD, Hollanda, Rusya, Japonya ve Rusya'dan 99 sanatçının 199 eserle katıldığı sergide  Kdz. Ereğli’yi temsil ettiğini ifade eden Hacer Terekli görüşlerini şöyle dile getirdi:

"ZEUGMA SESLER ve RENKLER EBRU sergisinin dünyanın en geniş ve katılımlı ebru sergisi oldu. Gaziantep Zeugma sergisinin amacı ebru sanatını Türk sanatı olarak kabul ettirmek. Oraya davet edildim. Çok güzel ağırlandık. Eserlerimiz sergilendi. Guinness Rekorlarına girmek için 70 metre kumaş üzerine çok büyük bir çalışma yapıldı. Çok güzel bir yarışma oldu. Bu sanatçıların arasında sadece 17 Türk sanatçısı vardı. Katılan tüm eserler birinci ilan edildi.”

Hacer Terekli, ZEUGMA SESLER ve RENKLER EBRU sergisinde üç gün boyunca çok güzel ağırlandıklarını ve halka tanıtımın da üstü açık araçlarla gerçekleştirilmesinin çok hoş olduğunu da belirterek.