Deprem Haftası dolayısıyla yapılan tatbikatta ilkokul öğrencileri eğlenceli anlar yaşadı. 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında tahliye tatbikatı düzenlendi. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin bilinçlendirilmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlenen okullarda düzenlediği tatbikat, eğlenceli anlara sahne oldu.
Karaelmas İlkokul ve Ortaokulu'nda gerçekleştirilen tatbikat, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile ortaklaşa düzenlendi. Siren ile birlikte öğrenciler güle oynaya bahçeye koştu. Okul bahçesine araçla giren AFAD ekipleri, rol gereği okulun birinci katından sedye ile hasta indirdi.
Okulun en minik öğrencileri ise sedye ile temsili hastanın camdan indirilişini şaşkınlıkla izledi. Binadan indirilen temsili hastanın AFAD ekipleri tarafından taşınmasının ardından bu kez sahneye 'Afet' isimli arama kurtarma köpeği çıktı. Eğitimli köpek giysileri koklatılan yaralıyı kısa sürede buldu. Köpeğe alkış tutan öğrenciler, yaralıyı bulduktan sonra havlayan köpeği uzun süre alkışladı.
Okul Müdürü Ahmet Bir, her yıl 28 Şubat Sivil Savunma, 1-7 Mart arasında da Deprem Haftası kapsamında deprem tatbikatı yaptıklarını belirterek "İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nün bize destek vermesiyle birlikte kapsamlı bir tatbikat yaptık. Öğrenciler bu manada tahliyenin yanı sıra bu ekiplerin kurtarma esnasında neler yaptığını, yaralıyı nasıl kurtardığını gördü. Eğitimli köpeğin arama kurtarma esnasında neler yaptığını gördük. En azından bu günden sonra kimlerin ne tür tatbikatlar yaptığını çocuklar görmüş oldular diye konuştu. Öğrenciler, tatbikatın ardından sınıflarının yolunu tuttu.